GÜNCEL

- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van Akdamar Otel'de basın mensuplarıyla sohbet toplantısı yapacak. Demirtaş daha sonra Musa Anter Barış Parkı'ndaki Barış Mitingi'ne katılacak, Merit Otel'de STK ve iş çevreleriyle buluşacak. (09.30-15.00-19.00-Van)

- Şırnak'ın Cizre ilçesinde içinde bulunduğu zırhlı araca PKK'lı teröristler tarafından roketatarlı saldırıda şehit düşen polis memuru, 22 yaşındaki Salih Hüseyin Parça'nın cenazesi takip edilecek. (Bursa)

- Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçeleri arasındaki Tendürek Geçidi'nde PKK'lılarla çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuş Muhammet Oruç’un cenazesi Adana’da toprağa verilecek. (Adana)

- İzmir'de Zübeyde Hanım Huzurevi'nin televizyon izleme odasında dün akşam çıkan yangında 1 kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili gelişmeler takip ediliyor. (İzmir)

ÖZEL - Uyuşturucu kıskacındaki Suriyeli çocuklar
Taksim Meydanı’nda tiner ve bali çekip dilenen Suriyeli çocuklar dikkat çekiyor. İçler acısı duruma tanık olan esnaf ve vatandaşlar, çocukların gelecekte bir suç makinesine dönüşmesinden endişe ediyor. Uzmanlar ise, ebeveyn ve toplum kontrolünden uzak bu çocukların gelecekte her türlü suçu işleyebileceği uyarısında bulunuyor. Cihan Haber Ajansı (Cihan) kamerasına yansıyan, yaşları henüz 6-7’yi geçmeyen çocukların görüntüsü yürek burkuyor.


SPOR

- TFF Süper Kupa finali Ankara’da Galatasaray ile Bursaspor arasında oynanacak (Ankara 20.45)

- Beşiktaş Divan Kurulu toplantısı yapılacak (İsanbul 10.30)

- Fenerbahçe, Eskişehirspor maçı hazırlıkları sürüyor (İstanbul 10.00)

- Takımların yeni sezon hazırlıkları takip ediliyor