Eski milli futbolcu ve Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür, 7 Haziran seçimleri için neden aday olduğunu açıkladı. Şükür, Anayasa'ya yemin edip, Anayasa'yı rafa kaldırıp parçalayanlar, yok sayanlara rağmen, bireysel anlamda 'bir Hakan Şükür ne yapabilirden' ziyade ateşe su taşıyan bir karınca olmak için aday olduğunu belirtti.

İstanbul 3. Bölge'den bağımsız milletvekili adayı olan Şükür, yeniden aday olmak için çok düşündüğünü belirtti. Twitter hesabından görüşlerini açıklayan Şükür; özgür halk için inadına inanç özgürlüğü, inadına demokrasi, inadına cumhuriyet demek için aday olduğunu kaydetti.

Şükür adaylığı konusundaki düşüncelerini şu twitlerle paylaştı: "Açıkçası yeniden milletvekili adayı olup olmamam konusunu günlerce düşündüm. Geldiğim nokta, yalnızca siyasete devam edip etmeme meselesinin olmadığıydı. Ülkenin son kalelerini de düşürme girişimlerinin artık önünde durmanın gerekliliği zihnimi kurcalıyordu. Bireysel anlamda 'bir Hakan Şükür ne yapabilirden' ziyade ateşe su taşıyan karınca olmak bile önemliydi bugünlerde. Hem de Anayasa'ya yemin edip, Anayasa'yı rafa kaldırıp parçalayanlar, yok sayanlara rağmen...

Artık vazgeçtikçe kaybedeceğimiz bir sürece giriyoruz. Bu yüzden vazgeçmemek gerek. Bu yüzden inadına; 'özgür halk için buradayız' demek gerek. Hatta yüksek sesle; 'inadına inanç özgürlüğü, inadına demokrasi, inadına cumhuriyet' demek.. Öyleki taşın altına elini sokmak artık bu ülkenin evlatlarına düşen önemli bir görev diye düşünüyorum. Çünkü unutmamalı; şeffaf olmayıp her şeyin üstünü örten, yolsuzluğa bulaşıp halkın hakkını gaspedenlere karşı durmak her vatandaşın görevi. Ayrıca hangi fikirden, inançtan olursa olsun bu saatten sonra ifade özgürlüğü için savaşmaktan kaçınmak ülkeye, demokrasiye ihanettir. Ay yıldızlı takımda ter dökmenin şerefini, milletime hizmetkar olup siyaset aracılığıyla sürdürmenin bir gereklilik olduğunu düşünüyorum. Duam o ki Allah ülkeme, milletime hizmetkâr olmaktan son nefesime kadar beni ayırmasın..."