Star gazetesinin, tahliye kararı verdiği için tutuklanan hakim Mustafa Başer’in Amerika’da Fethullah Gülen Hocaefendi’yi ziyaret ettiği şeklindeki haberine yalanlama geldi. Müvekkilinin hiçbir zaman ABD’ye gitmediğini, pasaport kayıtlarından bunun anlaşılacağını belirten Başer’in avukatı, “Darbeci hakim paralel uşak’ başlığı ile Başer’e bu iftirayı atanların kimlerin uşaklığını yaptığını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.” dedi.

İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Mustafa Başer, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve 62 polis hakkında tahliye kararı vermişti. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümet ve yandaşlarının da eleştirdiği bu karar üzerine HSYK jet hızıyla Başer’i açığa almış, birkaç gün sonra da yine jet hızıyla tutuklanmıştı.

Başer ile birlikte reddi hakim taleplerini kabul ettiği için tutuklanan İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Metin Özçelik de hükümete yakın yayın organları tarafından darbeci oldukları yönünde haberler yapılmıştı.

Son olarak Star gazetesi dün hakim Başer için ‘Darbeci hakim paralel uşak’ başlığıyla manşetten haber yayınladı. Gazete, Başer’in 2011 yılında ABD’de Fethullah Gülen Hocaefendi’yi ziyaret ettiğini, aldığı talimatla Uşak Belediye Başkanı’nı CHP’ye transfer etmek için ikna etmeye çalıştığını iddia etti.

Bu iddialar üzerine Başer’in avukatı Celal Sis yazılı açıklama yaptı. Haberi yalanlayan Sis, müvekkilinin hiçbir zaman ABD’ye gitmediğini vurguladı. Başer’in 2011 yılında Adalet Bakanlığı’nın resmi programı çerçevesinde başka hakimlerle birlikte AİHM’nin resmi ziyaretçisi olarak Almanya üzerinden Fransa’ya gittiğini kaydetti.

Habere tepki gösteren Sis, müvekkilinin hiçbir zaman ABD’ye gitmediğinin en azından pasaport kayıtlarına bakılması durumunda anlaşılacağını söyledi.

Müvekkiline iftira atıldığının altını çizen Sis, “Başer’e bu iftirayı atan müfterilerin kimlerin uşaklığını yaptığını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Mustafa Başer’e ‘paralel uşak’ iftirasını atanlar Allah’tan korkmaz, kuldan utanmaz hale gelmiştir. Manşetten atılan bu iftiranın hesabını hem bu dünyada hem de ahirette nasıl verecekler bilemiyoruz. Çünkü iftira en büyük günahlardan biridir.” dedi.

Söz konusu gazetenin haberinde ‘giriş çıkışlar haberi doğruluyor’ dendiğini hatırlatan Sis, “Aklı olan bilir ki pasaport kayıtları kimin ne zaman nereye gittiğini açıkça gösterdiği halde, açıkça iftira atıp yalan haber yapanlar aslında tüm halkımızın gözüne baka baka insanlarımıza hakaret etmiş olmuyorlar mı? Yazıklar olsun sizin haberciliğinize diyoruz.” ifadelerini kullandı.

Haberde ismi geçen ve referandum nedeniyle MHP’den istifa eden eski Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ın kardeşi Osman Erdoğan’ın da iddiaları yalanladığını kaydeden Sis, “Başer’in tutuklandığı soruşturma dosyasının içi nasıl boş, delilsiz ve birilerinin vehimlerinden ibaretse bu haber de aynen öyledir. Müfteriler yakında müvekkilim Mustafa Başer’i Ay’a çıkarırlarsa şaşırmamak gerekir. Çünkü sözün ve hukukun bittiği yerdeyiz. Hukukun bittiği yerde ne tekzip, ne dava, ne de suç duyurusunun bir anlamı kalmamıştır.” dedi.

Star’ın yayınladığı ve iftira olduğu belirtilen haberde, Osman Erdoğan’la yaptığı görüşmede Başer’in Erdoğan’a “Pensilvanya’dan geliyorum. Hocaefendi’nin selamını getirdim. Ali’nin, CHP’ye katılması, 2014 seçimlerinde de CHP’den aday olmasını arzu ediyor. Senden, kardeşini ikna etmek için yardımcı olmanı istiyoruz. Cemaat bu konuda her türlü desteği verecek.” dediği ileri sürüldü.