Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve 62 polisin reddi hakim talebini kabul ettiği için tutuklanan Hakim Metin Özçelik'in Bezmi Alem Tıp Fakültesi'nde görev yapan eşini işten atan rektör de görevden alındı.

Bugün gazetesinde yer alan haber şöyle: "Hidayet Karaca ve 62 polisin reddi hakim talebinin kabulüne yönelik karar verdiği için tutuklanan İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik'in doktor eşi Hatice Özçelik'in Bezm-i Alem Hastanesi'ndeki işine gerekçesiz son verilmiş, 1 gün sonra 5 yaşındaki oğlu kreşten çıkarılmıştı. Konu hakkında avukat Önder Durdu ve Hatice Özçelik basın açıklaması yapmıştı. Dr. Özçelik, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Saffet Tüzgen’in kendisine ‘emrin yukarıdan geldiğini bu nedenle iş akdine son vermek zorunda olduğunu’ dediğini anlattı.

Rektörün bu açıklaması başına iş açtı. Yaptığı açıklamadan dolayı üniversite Rektörü Prof. Dr. Saffet Tüzgen’in de iş haddine son verildiği ortaya çıktı. Yerine vekil olarak Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu atandı.

İSTİFA ETMELİYDİ

Pak Sağlık İşçileri Sendikası Danışmanı Cuma Kılıç, rektörün görevden alınmasının emirlerin yukarıdan geldiğinin ispatı olduğunu kaydetti. Kendisinden o tarih itibariyle istifa etmesini beklediklerini belirten Kılıç şöyle devam etti: “Onurlu bir davranış yöntemi buydu. Üniversite hastanesine derin bir cerrahi müdahale yapıldı. Üniversite yönetimi arkadaşlarını sahip çıkmalı.”

"BENİ ÇIKARMASA DAHA ONURLU OLURDU"

Haksız yere görevden alınan Dr. Hatice Özçelik, yaptığı açıklamadan dolayı rektörün görevden alındığından haberdar olduğunu anlattı.

HÂLÂ İŞ ARIYORUM

Özçelik, “Keşke beni görevden uzaklaştırmadığı için görevine son verilseydi. Bu onun için daha onurlu bir işten atılma sebebi olurdu” diye konuştu. Şu an resmi olarak herhangi bir yerde çalışmadığını zaman zaman özel hastanelere konsültrasyona gittiğini ifade eden Özçelik, “İş aramalarım devam ediyor. Tabii bu durum ister istemez zor oluyor. Neticede tazminatsız işten çıkarıldım. Belli bir birikimimiz de yoktu. Aile yardımıyla ayakta durmaya çalışıyoruz' açıklamalarında bulundu."