Ocak ayında Eskişehir Sulh Ceza Hakimliği görevinden alınarak Zonguldak'a düz hakim olarak atanan Kemal Karanfil’e şimdi de okul çilesi yaşatılıyor. 10 yaşındaki oğlunun tedavisi sürerken kış ortasında görev süresi dolmadan Zonguldak hakimi olarak görevlendirilen Yargıtay eski Hakimi Karanfil’in kızının 7 aydan bu yana kontenjan olmadığı gerekçesiyle Zonguldak Fen Lisesi’ne kaydı yapılmıyor. Eskişehir Fen Lisesi'nde okuyan kızını yerleştirecek bir devlet okulu bulamayan Hakim Karanfil, düşük puanlı Zonguldak Fen Lisesi'ne şubat ayından beri yaptığı müracaatlara, okul yönetimi tarafından ‘boş kontenjan yok’ diyerek kayıt yapılmadığı ortaya çıktı.

Hakim Karanfil, yaşadığı bu durumu Facebook adresinden, ‘bıktım kavganızdan’ başlıklı Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya sitem dolu bir yazı yazarak paylaştı. “Sayın Bakanım Nabi Avcı” diyerek yazısına başlayan Hakim Karanfil, artık yaşanılan sıkıntıların insanı bıktırdığını kaydetti ve şöyle dedi: “Dünya kadar sorununuzun olduğunu eminim sizler de benim kadar müdriksiniz. Buna rağmen bu sorunlara odaklanma ve çözüm üretme yerine, neredeyse 5 yıldır devam eden kavgalarınız artık insanımıza tak dedirtti. İnsanlarla, hukukla, sivil toplum örgütleriyle kavga etmeyi bırakıp artık yoğun bakımdaki eğitim sisteminizi nasıl adam edersinizin çarelerine odaklanmanızın zamanı gelmedi mi?” diye sordu.

RE’SEN TAYİN ETTİĞİNİZ HAKİMİN ÇOCUĞUNA 7 AYDIR OKUL BULAMIYORSUNUZ

Bakan Avcı’ya “Şubat ayından beri göreve başladığım Zonguldak'ta, Eskişehir Fen Lisesi'nde okuyan kızımı yerleştirecek bir devlet okulu bulamadınız.” diyen Karanfil, “Okulundan çok daha düşük puanlı Zonguldak Fen Lisesi'ne şubat ayından beri yaptığım müracaatlara ‘boş kontenjan yok’ denilerek (çıkarttığınız yönetmelik gereği) müdürünüz talebimi ret ediyor. Bu nedenle haziran ayına kadar evimi Zonguldak'a taşıyamadım. Okullar kapanınca yine müracaat ettim, cevap yine aynı. Durumuz ne olacak?” ifadesini kullandı.

“Devletin re'sen tayin ettiği hakiminin çocuğuna 7 aydır okul bulamıyorsunuz.” ifadesini kullanan Karanfil, şöyle devam etti: “Okullarda bir adet temizlik, güvenlik personelinizin olmadığı, velilerden zorla toplanan aidat ve bağışlarla zar-zor temizlik yapıldığını bilmeyen yok. Eğitiminizin hali ve yetiştirdiğiniz insan kalitesi ortada.”

"SİZ OKULLARININ KALİTESİNİ ARTIRIN DERSHANELER KENDİSİ KAPANIR"

Dershaneler konusuna da değinen ve aynı zamanda yazar da olan Hakim Karanfil, yığılmış onlarca sorun varken, Anayasa Mahkemesi'nin karara bağladığı dershaneler konusunun halen gündemde tutulmasının yakışık almadığını kaydetti. “Dershaneye gönderip göndermemeyi bırakın da biz veliler düşünelim. Merak etmeyin, iyi ve kötüyü ayırt edebilecek o kadarcık aklımız var.” ifadesini kullanan Hakim Karanfil, şunları dile getirdi: “Kimse özel okullara, dershanelere, keyfinden o kadar parayı vermek istemez. Siz okullarınızı kaliteli kıldığınız ve üniversite yerleştirme sorununu çözdüğünüz zaman, tüm dershaneler kendiliğinden kapanır merak etmeyin. Bizleri o kadar çok düşünüyorsanız, okulların etrafını saran uyuşturucu tacirleri, barlar, cafeler gibi yerlere çocuklarımızın gitmesini engelleyecek projeler geliştirin.”

"GENÇLERİMİZİN EMEĞİNİN BOŞA GİTMEMESİ İÇİN ÇARE BULUN"

Bakanlığa okulların başarılı olması için yapabileceği çalışmalara örnekte veren Karanfil, “Örneğin spor salonlarına çocukları yönlendirmenin yollarını araştırın. Üniversiteyi bitirip boşta oturan onlarca gencimizin emeklerini, alınterinin boşa gitmemesi için neler yapılabileceğini dert edinin. Sanat ve meslek okullarını yeniden ihya edin.18 yaşını doldurur doldurmaz kız erkek ayırımı yapmaksızın yetiştirme yurtlarından sokağa attığımız çocuklarımızı kazanmanın çarelerini düşünelim.” sözlerini kulandı.

"HÂLÂ ÇÖZÜM YOLLARINI ARAŞTIRMANIN ZAMANI GELMEDİ Mİ BAKANIM"

Hakim Karanfil, şöyle devam etti: “Trafikte bir söz yüzünden birbirlerini öldüren, yerlere tüküren, bencilleşen, eğlenmeye gittiği barda en yakın arkadaşını bıçaklayan, devlet malına el uzatan. Yakalandığında yüzü kızaracağına kendisini yakalayan polis-hakimi pasifize etmenin yollarını araştıran haramilerin, kravatlı hırsızların bu milli eğitim sıralarında terbiye edemediğimiz kişiler olduğunu, evlendikten sadece 1 yıl sonra boşanan onlarca gencimize, birlikte yaşama ve sorunlarla mücadeleyi öğretemediğimizi düşünüp çözüm yollarını araştırmanın zamanı gelmedi sayın bakanım.”