Yargıtay ve Sulh Ceza Mahkemesi eski Hakimi Kemal Karanfil, Türkiye’deki sorunların temelinde yasalara tabi olmak istemeyen şımarık, azmış bir kesimin hesap vermeye yanaşmaması ve halka uygulanan yasaların kendilerine uygulanmamasını istememe mücadelesinin yattığını savundu. "Ancak bu kişilerin unuttukları bir şey var." diyen Hakim Karanfil, “Devlet, her şeyi kayıt altına alır ve hukukun egemen olduğu dönem geldiğinde, yakalarına yapışarak zulümlerinin hesap sorar. Adalet topaldır, yavaştır, ancak er geç hedefine ulaşır.” ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda yazar olan ve küçük oğlunun tedavisi sürerken kış ortasında HSYK tarafından Zonguldak’a görevlendirilen Hakim Karanfil, sosyal paylaşım sitesi Facebook adresinden Türkiye’nin sorunlarıyla ilgili paylaşımlarda bulundu. Hakim Karanfil, paylaşımında Türkiye’nin sorunların temelinde, yasalara tabi olmak istemeyen şımarık ve azmış bir kesimin, hesap vermeye yanaşmaması, halka uygulanan yasaların kendilerine uygulanmasını istememesi mücadelesi yattığını iddia etti.

“Bunlar, hep ayrıcalık peşindeler.” diyen Hakim Karanfil, şunları kaydetti: “Lafa geldiğinde mangalda kül bırakmayan bu şımarık kişiler, hukuksuz ve kanunlara aykırı iş yaptıklarında, görülmemesini, sümenaltı edilmesini, sadece kendilerinin değil, yakınlarının dahi ‘hertürlü günahı işleme özgürlüğüne sahip, ancak, hesap vermekten muaf’ kişiler olduklarının bilinmesini isterler.”

Bu kişilerin, aykırı iş yapan memur veya yargıç hakkında atmayacakları iftira, tevessül etmeyecekleri pisliğin bulunmadığını öne süren Hakim Karanfil, “Ancak unuttukları bir şey var. Devlet, her şeyi kayıt altına alır ve hukukun egemen olduğu dönem geldiğinde, yakalarına yapışarak zulümlerinin hesap sorar. Adalet, topaldır, yavaştır, ancak er veya geç hedefine ulaşır.” ifadelerini kullandı.