Eskişehir eski Sulh Ceza Hakimi Kemal Karanfil, “Askıya alınan Anayasa ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin ivedi yürürlüğe konulmalıdır.” dedi.

Sulh Ceza Hakimliklerinin hukuksuz olduğu iddiasıyla kapatılması için Anayasa Mahkemesi'ne başvurduktan sonra Eskişehir Sulh Ceza Hakimliği görevinden alınarak düz hakim yapılan Hakim Kemal Karanfil, bu süreçte 'askıya alınan' Anayasa ve hukukun üstünlüğünün artık acilen devreye sokulması gerektiğini kaydetti.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından paylaşımda bulunan Hakim Kemal Karanfil, “Ülke, derhal fabrika ayarlarına döndürülmeli.” çağrısında bulundu. Hakim Karanfil, “Askıya alınan Anayasa ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin ivedi yürürlüğe konulmalıdır.” ifadesini kullandı. Paylaşımında 'darbe safsatasının' da bir kenarıya bırakılması gerektiğini vurgulayan Hakim Karanfil, bu bahaneyle görevden alınan hakim, savcı ve polislerinde artık özgürlüklerine kavuşması gerektiğine dikkat çekti.
Hakim Karanfil, "Darbe safsatasıyla görevden alınan ve aylardır özgürlükleri gasp edilen hakim savcı ve polislere yapılan hukuksuzluk, derhal sonlandırılmalı." dedi.