Zonguldak Hakimi Kemal Karanfil, basına el koyma kararı veren meslektaşlarına seslenerek, 'yanlış ve hukuksuz işler yapıyorsunuz' diyerek uyardı. Karanfil, basın araçlarına el konamayacağını, aksinin yapılmasının anayasal suç olduğunu vurguladı.

Yargıtay ve Sulh Ceza eski Hakimi Kemal Karanfil, Koza İpek Medya Grubuna kayım atanmasını ve bu işleri yapan meslektaşlarını uyardı. Hakim Karanfil, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Kayyum, atandığı şirketin çıkarına aykırı faaliyette bulunamaz." dedi.

Basına, basın araçlarına el koymanın ve yayınlarını engellemenin anayasal suç olduğunu anlatan hakim Karanfil, "Anayasanın 30. maddesi uyarınca basın araçlarına el konamaz. Yayınları engellenemez. Aksi durum anayasal suç olup hukuk elbet hesabını sorar." ifadesini kulandı.

Basına el koyma ve kayyum ataması işlemini yapan meslektaşlarına da uyarıda bulunan Karanfil, "Basına el koyma kararı veren meslektaşlarım, yanlış yapıyorsunuz. Anayasanın 30. 90.ve 4 maddelerini bildiğiniz halde hukuksuz işlere imza atıyorsunuz." dedi.