Yargıtay ve Sulh Ceza eski Hakimi Kemal Karanfil, Anayasa’nın 30. maddesine göre basın işletmesi, basın araçlarının suç aleti olduğu gerekçesiyle zapt ve müsadere edilemeyeceğini ve işletilmekten alıkonulamayacağını belirtti.

Aynı zamanda hukuk konusunda kitapları bulunan ve şuanda Zonguldak Hakimi olarak görev yapan Karanfil, twetter hesabında, basın kuruluşları, araçlarına yönelik ve çalışmalarıyla ilgili dikkat çeken hukuki paylaşımlarda bulundu.

Medya özgürlüğüne vurgu yapan Hakim Karanfil, “Anayasa’nın 30. maddesine göre, basın işletmesi, basın araçları, suç aleti olduğu gerekçesiyle zapt ve müsadere edilemez. İşletilmekten alıkonulamaz. Anayasanın 28. maddesine göre de basın hürdür, sansür edilemez. Basımevi kurmak, izin alma ve mali teminat yatırma şartına bağlanamaz.” ifadesini kullandı.

Devletin halkın haber alma hürriyetini sağlayacak tedbirler alması gerektiğini ve bunun da kanunlarla belirlendiğini aktaran Hakim Karanfil, şu ifadeleri kullandı: "Anayasa’nın 28. maddesinin 2. fıkrasına göre devlet, basın ve haber alma hürriyetini sağlayacak tedbirleri alır. Kanun, haber, düşünce ve kanaatlerin serbestçe yayımlanmasını engelleyici veya zorlaştırıcı siyasal, ekonomik, mali ve teknik şartlar koyamaz. Şuanda 12 Eylül Kenan Evren Anayasasından bile medet umar olduk!"