10 yaşındaki oğlunun tedavisi sürerken Eskişehir Sulh Ceza Hakimliği'nden alınarak tenzili rütbe ile Zonguldak’a atanan Hakim Kemal Karanfil, öğretmenlere seslenerek sitemde bulundu. Yurt çocukları, uyuşturucu batağına sürüklenmiş gençler, küs eş ve aileler ile komşulara yönelik verdiği insani kararlarla kamuoyunda büyük ilgi gören Hakim Karanfil, öğretmenler için, "Kızmayın ancak iyi bir nesil yetiştiremediniz. Ne pahasına olursa olsun 'hak'tan ayrılmayan, yanlışta ısrar etmeyen, hangi iktidar, hangi baskı olursa olsun, terazisi şaşmayan hukukçular yetiştiremediniz." dedi.

Aynı zamanda hukuk alanında kitapları bulunan Hakim Karanfil, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından dikkat çeken paylaşımlarda bulundu. “Değerli öğretmenler, kızmayın ancak iyi bir nesil yetiştiremediniz!” diye seslenen Hakim Karanfil, “Ne pahasına olursa olsun 'hak'tan ayrılmayan, yanlışta ısrar etmeyen, hangi iktidar ve hangi baskı olursa olsun, terazisi şaşmayan hukukçular yetiştiremediniz.” ifadesini kullandı.

Sınavlara ayrılan vakit kadar iyi bir nasıl yetiştirmeye vakit ayrılması gerektiğini kaydeden Hakim Karanfil, "'Örtünün' emri kadar, yetim hakkı, kul hakkı, iftira, dedikodu, zan gibi ilahi emir ve ikazların önemini öğretemedik! Farklı düşünce ve inançlara saygıyı, empatiyi, insan, hayvan ve doğa sevgisini aşılayamadık! TEOG, ÖSS, KPSS için çalıştığımızın 10'da biri kadar iyi bir insan ve yurttaş olmak için çaba sarf etseydik, ettirseydik ne olurdu?” diye paylaşımda bulundu.

SİYASET BELGESİ İLE MEVZUAT ARASINDAKİ AYRIMI BİLİNMEZSE HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ OLMAZ

Yargıtay’da bir süre çalışan ve hukuk üzerine kitapları bulunan Hakim Karanfil, gündemdeki 'kırmızı kitap' konusuna dikkat çekti. Karanfil, “Siyaset belgesi ile mevzuat arasındaki ayırımı bilemeyen hakim savcılar olduğu sürece, bu ülkede hukukun üstünlüğünden söz edilemez. Aslında hemen herkes olan bitenin farkında. Ancak bazıları işine geldiğine inanmak istiyor.” ifadesini kullandı.