Yargıtay ve Sulh Ceza eski Hakimi Kemal Karanfil, mehmetçiklerin şehit düştüğü askeri araçlarda sinyal kesici cihaz olmamasına tepki gösterdi. Milli Savunma, Maliye Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı'na seslenen Karanfil, askeri araçlara maaşıyla 'jammer' taktırma teklifinde bulundu. “O araçlarda sinyal kesici cihazlar olsa askerimiz şehit olur muydu?” diye soran Hakim Karanfil, “Cihazın çok pahalı olduğunu sanmıyorum. Pahalı olsa ne yazar. Mehmetlerin canından değerli mi? Buradan 2 kuruma sesleniyorum. Yeterli mali imkanınız yok ise bir araca kurulacak jammer cihazının masrafını üstlenmeye hazırım. Birçok insanın da buna gönüllü olacağını düşünüyorum. Yeter ki analar, garip gureba ağlamasın.” dedi.

YETER Kİ ANALAR, GARİP GUREBA AĞLAMASIN

Aynı zamanda yazar olan ve şu anda Zonguldak hakimi olarak görev yapan Kemal Karanfil, Facebook adresinden ‘askeri araçlarda neden sinyal kesici yok’ başlıklı dikkat çeken bir yazı paylaştı.“Önceki gün yine acı haber geldi, hem de memleketimde.” diyen Hakim Karanfil, mehmetçiğe kurulan uzaktan kumandalı ve mayınlı tuzak sonucu 8 askerin şehit olduğunu hatırlattı.“Oysa zırhlı araçta sinyal kesici cihaz olsa, bu olay yaşanmayabilirdi.” ifadesini kullanan Hakim Karanfil, bu araçlardan birine maaşıyla jammer taktırma teklifinde bulundu. Hakim Karanfil, şunları kaydetti: “Bu cihazın çok pahalı olduğunu sanmıyorum. Pahalı olsa ne yazar, Mehmetlerin canından değerli mi? Buradan Genel Kurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı ile Maliye Bakanlığına sesleniyorum! Yeterli mali imkanınız yok ise, bir araca kurulacak jammer cihazının masrafını üstlenmeye hazırım. Benim gibi birçok insanın da buna gönüllü olacağını düşünüyorum. Yeter ki analar, garip gureba ağlamasın.”

Hiç bir devletin askerine, polisine kurşun sıkanı affetmeyeceğini ve hoş görmeyeceğini, molotof bombası atanı bağışlamayacağını anlatan Karanfil, “Çiğnendiği söylenen haklar, en yüce varlık olan, insanın yaşamına son verilerek elde edilmez.” dedi. Tarihte yaşanan bazı önemli olaylar üzerinden örnekler veren Hakim Karanfil, şu ifadeleri kullandı: “Türk kökenli olan İskilipli Atıf Hoca’nın bir makale yüzünden idam edildiğini, Şair Nazım Hikmet ve Mehmet Akif Ersoy’ un baskılar yüzünden yurtdışında yaşamak zorunda bırakıldıklarını bilmeyen yok. Zulüm sadece doğuda değil, batıda, ırk ayırımı yapılmaksızın herkese zamanla yapılıyor, bu da bir zihniyet ve eğitim meselesidir.”

BIRAKIN NORMAL VATANDAŞI, HAKİM VE SAVCILAR BİLE ZULÜM GÖRÜYOR

Artık Türkiye’de hukuk adamlarına bile zulüm edildiğini vurgulayan Karanfil, “Bırak normal vatandaşı, biz hakim ve savcılara bile zulüm yapılabiliyor! Kararlarından dolayı sürgün edilen, meslekten ihraç edilen hakim ve savcılar var. Ancak bunu yapan devlet değil, devletteki yetkilerini kötüye kullanan kişiler. Bunlar yapıldı diye masum insanlara kalkıp düşman mı olayım?” sözlerini kullandı.

Her yanlış yapanın, gün gelip hukuk karşısında hesabını mutlaka vereceğini belirten Hakim Karanfil, hiçbir ananın ağlaması gerektiğini kaydetti. Karanfil, “Sadece asker anaları değil, hiç kimsenin anası ağlamasın. Bu kirli savaşın hiç kimseye yarar getirmediğini, adam öldürerek bir yere varılamaz ve varılamayacaktır.” dedi.