Sulh ceza hakimliklerinin adaletsiz olduğunu iddia ederek, iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurduğundan HSYK kararıyla geçen ay tenzili rütbe ile Zonguldak’a düz hakim olarak tayin edilen Eskişehir Sulh Ceza eski Hakimi Kemal Karanfil’den, sosyal medya üzerinden ‘samimiyet’ çağrısı geldi.

10 yaşındaki oğlu yoğun bakımdan yeni çıkan, halen tedavisi devam ettiği için tayinin durdurulması yönünde HSYK Genel Kurulu'na başvuruda bulunan Hakim Karanfil, Facebook hesabından yayınladığı mektubunda, “Türkiye’de yaşanan son olaylar, bizde her şeyden önce samimiyet sorunu olduğunu tüm çıplaklığı ile gözler önüne serdi. Paraya, savaş uçaklarına, teknolojiye değil. Bir gram samimiyete çok ihtiyacımız var. Neden mi? Dindarlığın en temel ögelerinden biri, haksızlık karşısında susulmaması ve hakkın her koşulda haykırılması iken, etrafımdaki dindar görünümlü bir çok kişinin onlarca hukuksuzluk karşısında lal kesildiğine maalesef üzülerek tanık olmaktayız.” ifadelerini kullandı.

Demokrat görünümlü insanlara da seslenen Hakim Karanfil, şu ifadeleri kullandı: “Aynı şekilde demokratlık, karşı fikre saygı, ötekileştirmeme, hür teşebbüs ve hür düşünceye saygı olduğu halde, en korkunç insan hakkı ihlallerinde kılını kıpırdatmayan, hatta, kış ortası yaşadığım mağduriyete, ‘arkadaş, biz de biliyoruz bunların yanlış olduğunu, ancak bunu söylemenin zamanı mı? Biraz da çoluk çocuğunu düşün!’ diye serzenişte bulunan demokrat görünümlü arkadaşları görünce, lafla peynir gemisinin yürümediğini, atalarımızın ‘ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz’ sözünün ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlıyor insan.”

Milliyetçilere de seslenen Hakim Karanfil, “Milliyetçilik ise milli ve manevi değerleri sahiplenme olarak bilindiği halde, en büyük milli ve manevi değer olan kardeşlik, vatan bütünlüğü, yetim hakkı, hukukun üstünlüğü gibi önemli değerler yerle bir edilirken, sessiz kalıp, ‘bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ mantığıyla menfaatin ve güçlünün yanında durmayı, ‘bazılarını tenzih ederim’ tercih ettik.” sözlerini kullandı.

Türkiye’nin en büyük sıkıntısının, hakiki dindar, hakiki demokrat, hakiki milliyetçi insan sayısının azlığı ile yeterince samimi olamama sorunu olduğunun altını çizen Hakim Karanfil, “Bu konuda samimiyetini her dönemde kanıtlamış, çoğumuzun tanıdığı yiğit oğlu yiğitlerin var olduğunu sevinerek ifade edip, onlara buradan selam ve saygılarımı iletmek istiyorum. Babası aleyhin de de olsa hakkı teslim etmekten çekinmeyen, ‘dilsiz şeytan olmaktan tirtir titreyen’ dürüst insanlar ile.”

Türkiye’nin en fazla, samimi, gönül adamı, sözünün eri insanlara ihtiyacı olduğunu kaydeden Karanfil, şöyle dedi: “Büyük zulümlere kılıf ve mazeret uydurmaya çalışan, tepkisini koymayan, 'aman rahatım bozulur' diye sessiz kalmayı tercih eden, menfaat neredeyse o tarafa dönen sahte dindar, sahte demokrat ve sahte milliyetçilere değil. Samimi, gönül adamı, sözünün eri insanlara ihtiyacımız var.”