Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dosya üzerinden tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen ve hakkında gözaltı kararı çıkarılan eski 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik, Bakırköy Adliyesi'ne geldi.

Avukatı Önder Durdu ile birlikte 18.30 sıralarında Bakırköy Adliyesi'ne gelen Metin Özçelik, girişte yaptığı açıklamada, hukuki bir karar verdiğini ve sonuna kadar verdiği kararın arkasında olduğunu söyledi.

Özçelik'in açıklamaları şöyle: "Bugün emniyetten bir davet aldım. Terörle mücadeleden bir komiser bey aradı, 2 Ağır Ceza Mahkemesi'nden beklendiğim söylendi. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu Başmüfettişliği'nin bir yazı gönderdiği ve benim ifademin alınmasını istediğini söyledi. Gözaltı kararı yok dedi. Ama basında da evrak üzerinden sorguya sevk edildiğim ve 2 Ağır Ceza'da sorgu için beklendiği şeklinde haberler var. İçeriye girince göreceğiz.
Ben şuanda görevli hakimim. İstanbul hakimiyim. Böyle bir gözaltı kararı, sorguya sevk kararı vs falan şuana kadar hiç ben hukuki olarak ne okudum, ne duydum, ne gördüm. Bu da böyle bir ilk olacak zannediyorum. Tabi içeride göreceğiz ne olduğunu. Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar.

Ben bir karar verdim, hukuki bir karar verdim, gerekçelerini belirttim onun dışında yani ben bu kararın sonuna kadar arkasındayım. Gerekçelerimi izah ettim. Bunun dışında da söyleyebilecek şuan için başka bir şey yok."

TÜRK HUKUK TARİHİNDE KARŞILAŞTIĞIMIZ BİR UYGULAMA DEĞİL

Özçelik'in avukatı Önder Durdu ise; "Müvekkilimizin kararı hukuk çerçevesinde bir karar. Bu uygulama da bugüne kadar Türk hukuk tarihinde karşılaştığımız bir uygulama değil. Açıkçası net bir bilgimiz de yok içeri girdiğimizde biz de öğreneceğiz." açıklamasını yaptı.

Adliyeye giren Özçelik, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade veriyor.