Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve çok sayıda polisin tutuklu olduğu davada reddi hâkim kararını verdikten sonra tutuklanan Hakim Metin Özçelik, sosyal medya hesabından dikkat çeken paylaşımlar yaptı. Eşi tarafından kullanılan hesapta yer alan paylaşımlarda, Metin Özçelik’e mahkemede tutuklama kararı verilmesinden 2 saat önce tutuklanacağına ilişkin metnin whatsapp grubunda paylaşıldığı iddiası yer aldı.

Tutuklandıktan sonra cezaevine gönderilen Hakim Metin Özçelik’in Twitter hesabından paylaşılan bilgiler dikkat çekti. Eşi tarafından kullanıldığı belirtilen hesapta, Bakırköy bölgesindeki bazı hakim ve savcıların üye olduğu bir whatsapp grubundan eşinin tutuklanması ile ilgili bazı belgeler paylaşıldı.

Eşinin (Metin Özçelik) tutuklama kararının Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 30 Nisan 2015 tarihinde saat 23.00 sıralarında yüzüne okunduğunu belirten Hatice Özçelik, whatsapp grubunda yer alan çok sayıda hakim ve savcıya gönderilen belgeleri paylaştı. Paylaşılan belgelerde eşinin tutuklanacağına ilişkin bilgilerin yer aldığını belirten Özçelik, üstelik paylaşımların saatinin yaklaşık 21.00 civarı olduğunu, eşinin ise 23.00 sıralarında tutuklandığını söyledi.

Metin Özçelik hesabından eşinin yaptığı paylaşımlar şöyle:

“Eşimin tutuklanma kararı Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi Tarafından Ogün 23.00 civarında mahkeme Tarafından yüzüne karşı bildirildi

Oysa size göndereceğim whatsapp grubunda paylaşılan metnin Paylaşım saati 21.03. Yani kararın açıklanmasından 2 saat önce.

Ayrıca bu kararı yazan mahkeme olarak da Bakırköy 4. Sulh ceza mahkemesi görünüyor
Bu karar, gruba üye olan ve eşimin tutuklanmasına karar veren mahkeme başkanı Asuman Yetişkin tarafından gruba gönderilmiştir.

Asumam hanım, whatsapp grubundakilerin tepkisi üzerine bu iletinin kendisi tarafından değil, mahkeme üyesi Şebnem Karaboduk tarafından

Şebmen Karaboduk tarafından kendi telefonu kullanılarak gönderildiğini ifade etmiş.
Ben Asuman Yetişkin ve Şebnem Karaboduk'tan açıklama bekliyorum.”