Yargıtay ve Sulh Ceza eski Hakimi Kemal Karanfil, aynı konuda yüzlerce kararda imzası varken 49 hakim ve savcının savunması bile alınmadan idari tasarrufla açığa alınmasının ayrımcılık ve nefret suçunu oluşturduğu gibi fişlemelerle iş yapıldığının açık bir göstergesi olduğunu kaydetti. Karanfil, "Bir hakim, 148 klasörden oluşan İran ajanlar ile ilgili dosyada, şüpheliler hakkında ‘dinleme kararı’ verdi diye açığa alınmasını alkışladığınızda aslında size olan güveni sıfırladığınızın farkında değilsiniz." dedi.

Aynı zamanda yazar da olan Hakim Karanfil, facebook adresinden 49 hakim ve savcının savunmaları bile alınmadan açığa alınmalarıyla ilgili paylaşımlarda bulundu. 49 hakim ve savcının görevlerini yapmalarına rağmen açığa alınmasını destekleyenlere de sitem eden Hakim Karanfil, “Bir hakim, 148 klasörden oluşan İran ajanlar ile ilgili dosyada, şüpheliler hakkında ‘dinleme kararı’ verdi diye açığa alınmasını alkışladığınızda aslında size olan güveni sıfırladığınızın farkında değilsiniz. Zira Anayasa ile güvence altına alınan hakim savcı teminatını yok sayacak her işlem yargı bağımsızlığına yönelik bir suç olup şekli suç olması nedeniyle anında suç oluşur.” ifadesini kullandı.

Aynı benzer kararlarda yüzlerce imzası varken bu dosyada aralarında bir imzası bulunan 49 hakim ve savcının açığa alınmasının nefret ve fişleme suçunu oluşturduğuna dikkat çekti. Hakim Karanfil, şu ifadeleri kullandı: “Hem ne garip çelişki ki, aynı konuda yüzlerce karara imza atana bir şey yapılmazken, tek kararda imzası olan, savunması dahi alınmadan idari bir tasarrufla açığa alınıyor. Bu hem ayrımcılık ve nefret suçunu oluşturduğu gibi, delilsiz, karanlık dehlizlerde hazırlanmış fişlemelerle iş yapıldığının açık bir göstergesi.”

"Bu mu sizin demokratlığınız?” diye soran Karanfil, “Adaletiniz bu kadar mı? Hani yönetime gelince eskilerin yaptığını yapmayacaktınız? Bin beterini yaptınız. Hem İran ajanlarının takibi, 49 yargıç ve savcıyı açığa alacak kadar sizi niye bu kadar rahatsız etti anlayamıyorum?” sözlerini kullandı.