Eskişehir eski Sulh Ceza Hakimi Kemal Karanfil, MİT TIR’ları ve 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonunda görev alanların durumuyla ilgili muhalefet partilerine çağrıda bulundu. MİT TIR’ları ve 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarında görev alanların milli iradeye rağmen hala neden tutuklu olmasını ve muhalefet partilerinin konuyu gündeme getirmemesini sordu. Hakim Karanfil, "Neredeyse tüm muhalefet, 17-25 aralık yolsuzlukları ile MİT TIR'ları olaylarını dile getirerek vatandaştan oy istedi. Halkın yüzde 60’ı da oy vermek suretiyle bu iddiaları destekledi. Bu milli iradeye rağmen bu operasyonlarda görev alanlar halen neden tutuklu?" sorusunu yöneltti.

Sulh Ceza Mahkemelerinin hukuka ve insan haklarına aykırı olduğu iddiasıyla iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurduktan sonra Ocak 2015’deki HSYK’nın ara kararıyla düz hakim olarak Zonguldak’a atanan Karanfil, sosyal paylaşım sitesi Twitter adresinden yaptığı paylaşımda milli irade vurgusuna dikkat çekti, muhalefet partilerinin verdiği sözleri hatırlattı. ‘Önemli tespit’ başlıkla paylaşımında Yargıda Birlik Platformu'na da (YBP) göndermede bulunan Hakim Karanfil, "YBP eski HSYK gibi olmayacağız’ dedi, ancak icraatlarıyla en kötüsünü aratır oldu." dedi.

Seçimler öncesi "Neredeyse tüm muhalefet, 17-25 aralık yolsuzlukları ile MİT TIR'ları olaylarını dile getirerek vatandaştan oy istedi." hatırlatmasında bulunan Hakim Karanfil, "Halkın yüzde 60’ı da oy vermek suretiyle bu iddiaları destekledi. Bu milli iradeye rağmen bu operasyonlarda görev alanlar halen neden tutuklu?" diye sordu.
Hakim Karanfil, "Bu iddialarla oy isteyenlerin, aylardır masum yere tutuklu polis, hakim ve savcıları, ihraçları dile getirmemesi ilginç değil mi?" ifadesini kullandı.