Dün tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ancak savcılığın itirazı üzerine Konya 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin tutuklama kararı vermesi üzerine yeniden gözaltına alınan Avukat Memduh Oğuz ve ofis çalışanı Nehir P.'nin dosyalarına bakan hakimler arasında anlaşmazlık çıktığı ileri sürüldü. Hakimler arasındaki anlaşmazlık nedeniyle dosya incelenemiyor. Bu nedenle gözaltına alınan iki kişi hakkında verilecek karar, sanıkların yüzüne saatlerdir hakimlik tarafından okunamadı. Avukat Oğuz ve Nehir P., yaklaşık 5 saattir adliye koridorlarında hakkındaki kararın verilmesini bekliyor.

Avukat Oğuz ve Nehir P. bu sabah 11.00'de sağlık kontrolleri için Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Daha sonra iki kişi yeniden Konya Adliyesi'ne getirildi.

POLİS EKİPLERİNDEN ADLİYEYE 1 KİLOMETRE KALA MOLA

Avukat Oğuz ve Nehir P.'yi hastaneden alıp Konya Adliyesi'ne götüren polis ekipleri, ilginç bir şekilde adliyeye bir kilometre kala yol kenarında mola verdiği görüldü. Gazetecilerin adliye girişinde sanıkların görüntüsünü alabilmeleri için bir süre gazetecileri bekleyen 5 araçlık polis konvoyu, kendilerini gazetecilerin çektiğini görünce yeniden hareket ederek adliyeye intikal etti.

GÖZALTINDAKİLER ADLİYEDE POLİS ÇEMBERİNDE TUTULUYOR

Yaklaşık 5 saattir, mahkemenin kararının bildirilmesini bekleyen Memduh Oğuz ve Nehir P, mahkeme önündeki adliye koridorunda polis çemberinde tutuluyor.