Hakkari KESK Platformu 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yürüyüş yaptı. 'İktidarınız için çocuklarımızın ölmesine izin vermeyeceğiz' pankartlarıyla yürüyüşe geçen grup Bulvar caddesi KESK binasının önünden çevre yolu, hastane kavşağı üzerinden Belediye binasına kadar yürüdü.

Yürüyüşe Belediye Eş Başkan Vekili Fatma Yıldız ve Nazmi Çoşkun, STK temsilcileri çok sayıda vatandaşlar katıldı. Belediye binasın önünde basın açıklamasından sonra oturma eylemi yapıldı. Basın açıklamasın KESK dönem sözcüzü Süleyman Aşkan okudu. Aşkan “1 Eylül Dünya Barış Günü yaklaşırken ülkemiz yeniden yangın yerine döndü. Çatışmanın, gözyaşının ve acının hakim olduğu bir ortamda giriyoruz Dünya “Barış” Günü’ne….Barışın dili savaşı susturmalıdır.” dedi.

Yüksek katılımlı Haziran genel seçimlerinde çıkan sonucun Saray’dakinin tüm hesaplarını alt üst ettiğini vurgulayan Aşkan sözlerine şöyle devam etti: "Huzuru ve istikrarı 400 vekil şartına bağlayanlar, istediklerini alamayınca zor kullanmaya başladılar! Son yıllarda tüm ülkeye iyi gelen çatışmasızlık bitirildi. Ülkenin en güzel gençleri Suruç’ta katlettirildi. Silopi, Tatvan, Nusaybin, Lice, Silvan, Varto, Yüksekova, Şemdinli’de büyük çatışmalar yaşandı, ortalık kan gölüne döndü. Hastaneler, sağlık çalışanları saldırıya uğradı, aciller dahil sağlık hizmetlerine erişim sağlanamadı. Bu savaş bizim savaşımız değil, savaşa mecbur olan AKP’nin ve halka rağmen yönetim darbesi yaparak anayasal suç işleyen Saray’ın savaşıdır."