Hakkari'de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında doğa yürüyüşü düzenlendi.

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizatörlüğünde sabah saatlerinde şehirden araçlarla hareket eden 200 kişilik doğasever, Akçalı köyüne bağlı 1.600 rakımlı Çavuşlu Yaylası Gola Mencel Göleti kenarında kahvaltıda bir araya geldi. Daha sonra yürüyüşe geçen doğaseverler, 3 bin 200 rakımlı Gola Sor Göleti’ne ulaştı. Burada halaylar çekerek gölette yüzen doğaseverler, ardından tekrar yürüyüşe geçerek uzun bir yolculuktan sonra yeniden Akçalı köyüne bağlı Çavuşlu Yaylası’na geldi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında doğa yürüyüşü düzenlediklerini söyledi. Güldal, “Kalabalık doğasever grubu ile birlikte Çavuşlu Yaylası’nda doğa yürüyüşü yaptık. Buraları uzun süredir göremeyen doğaseverler, gezmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadılar.” diye konuştu.