Hakkari Yüksekova'da bölücü terör örgütü üyeleri asker ve polise saldırı düzenlendi. Son dakika haberine göre, saldırıda 1 asker ve 1 özel harekat polisi şehit oldu, 1 polis yaralandı. Alınan bilgiye göre, Şemdinli ilçesinden Yüksekova'ya gelen askeri konvoya Cumhuriyet Mahallesi'nde uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirildi.  Saldırıda 1 astsubay şehit oldu. Olay yerine giden İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 polis yaralandı. Yaralı polis, Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon sürüyor.
GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, saat 05.10'da Şemdinli'den Yüksekova'ya giden konvoya teröristlerce ateş açıldı. Konvoyun Yüksekova ilçe merkezinden geçişi sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda bir asker ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralı asker tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz" ifadesine yer verildi.

POLİSLERE ATEŞ AÇILDI: 1 ÖZEL HAREKAT POLİSİ ŞEHİT OLDU
Yüksekova ilçesinde özel harekat polisleri tarafından bir eve düzenlenen operasyonda dışarıda nöbet tutan özel harekat polislerine karşı mahalleden ateş açılması sonucu bir özel harekat polisi şehit oldu.  Olay Sabah saatlerinde Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Cumhuriyet Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre özel harekat polisleri Cumhuriyet Mahallesinde bir eve operasyon düzenledi. Evde arama yapan polislerin dışarıda güvenliğini sağlayan polislere mezarlık mahallesinden ateş açıldı. Açılan ateşle birlikte bir özel harekat polisinin şehit olduğu belirlendi. Olay yerine çağrılan 112 ekipleri yerde hareketsiz bir şekilde yatan polisi sedyeye alarak ambulansa taşıdı. Mahallede yer yer çatışmaların devam ettiği belirtildi.

MİLLİYET