Hakkari Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayında sayıları artan dilencilere yönelik operasyon düzenledi.

Cami önlerinde, ana cadde ve kavşaklarda dilencilik yapan dilenciler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak, belediye hizmet binası önüne getirildi. Burada mevzuat doğrultusunda dilencilere gerekli işlemleri uygulayan ekipler, dilencilerden 5 kişinin kimlik tespitlerini yaptı, üzerlerinden çıkan paralara tutanak tanzim etti.

Öte yandan dilenciler arasında bulunan 6 kadının, aileleri ile Suriye’nin Halep şehrinden savaş nedeniyle Hakkari’ye göç ettiği belirlendi. Mültecilere dilencilik yapmamaları için uyarıda bulunan ekipler, kendilerine gerekli yardımların belediye tarafından yapılacağını aktardı.

'DİLENCİLERE PARA VERİP DİLENCİLİĞE TEŞVİK ETMEYİN'

Yapılan operasyonlara ilişkin açıklamada bulunan Hakkari Belediyesi Zabıta Müdür Vekili Adil Demir, "Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, halkın manevi duygularını sömürerek dilenenlere karşı gerekli çalışmaları yapıyoruz. Tabii ki bu çalışmalarımızın yanı sıra vatandaşlarımızdan bu kişilere karşı dikkatli olmalarını, bu kişilere para vererek dilenciliğe teşvik etmemelerini rica ediyoruz." dedi.