HDP Hakkari il Örgütü, yaklaşan 7 Haziran seçimleri öncesi şehir merkezi ve bağlı köylerdeki 50'ye yakın muhtarla HDP il binasında bir araya gelip toplantı yaptı.

Nevruz bayramı ve 7 Hizaran seçimleriyle ilgili muhtarlara bilgi veren HDP Hakkari il Eş Başkanı Rahmi Temel, 7 Haziran seçimlerinin Kürtler için var olma seçimi olduğunu, bunun için herkesin seferberlik ruhuyla bu seçimler için çalışması gerektiğini belirtti.

'Kürt sorunu diye bir şey yok' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Temel, "Bir taraftan çözüm sürecinden bahsediyor, diğer taraftan da 'Kürt sorunu diye bir şey yok' diyen Cumhurbaşkanın bu sözlerini Kürtlerin iyi algılaması gerekir ve önümüzdeki 7 Haziran seçimlerinde sandıkta bu cevabın verilmesi gerekir. Kürtler artık diğer uluslar gibi özgürce bir yaşam istiyor. Bunun için önümüzde bir fırsat var. HDP sadece Kürtler için değil, Türkiye'deki bütün halkların sorunlarını çözmek için parti olarak bu seçime giriyor. Bu seçimde Türkiye'deki bütün halkların, barış için çabalayan HDP'ye destek vermelerini istiyoruz. Siz değerli muhtarlara da çok büyük sorumluluklar düşüyor. Bu konuda herkesin elini taşın altına koyması gerekir" dedi.