Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığında düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Kahramanmaraş'a götürülen şehidin cenazesi, havaalanında ailesi, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Uzay Şahin, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Kuşbaşoğlu, Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve diğer ilgililer tarafından karşılandı.
Şehit Demir'in (24) Türk bayrağına sarılı naaşı, Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaktan alınarak askerlerin omzunda cenaze aracına taşındı.

Metanetini koruyan şehidin babası Ramazan Demir'in koluna giren Vali Güvençer ve Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, teselli etmeye çalıştı.

Bu sırada şehidin kız kardeşi, "Ne olur yine 'şaka yapıyorum' de. Ağabey kalk ne olursun. Daha çok gençtin canım" derken fenalaştı. Bunun üzerine asker ve polisler şehidin kardeşini kucaklayarak araca kadar götürdü.

Şehit Demir'in naaşı konvoy eşliğinde Necip Fazıl Şehir Hastanesi morguna götürüldü.

Bu arada ayağından hafif yaralanan Ahmet Çatalbaş ise ailesiyle görüştükten sonra aynı saldırıda şehit düşen Demir için ağıt yaktı.

Yarın Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Ağabeyli Mahallesi'ndeki Hocaoğulları Camisinde kılınacak namazın ardından şehit Demir'in cenazesi, mahalle mezarlığında toprağa verilecek.

KAHRAMANMARAŞLI ŞEHİT MEHMET DEMİR FOTO GALERİ

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün karayolunda tuzaklanan bombanın patlatılması sonucu yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Demir, tedavi gördüğü Yüksekova Devlet Hastanesinde şehit olmuştu.