Galatasaray Kulübü, Türkiye Kadınlar Ligi Play-off Çeyrek Final maçında Abdullah Gül Üniversitesi karşılaşmasına çıkmayan Jewell Loyd için açıklamada bulundu.
Galatasaray Kulübü, Jewell Loyd’un alacağını bahane ederek Türkiye Kadınlar Ligi Play-off Çeyrek Final Abdullah Gül Üniversitesi maçına çıkmadığı belirtti. Oyuncunun alacağının hafta sonu bankalar kapalı olduğu için yatırılamadığını aktaran sarı-kırmızılı kulüp, Loyd’un hareketini ’açık bir suç’ olarak nitelendirdi ve oyuncunun gerekli cezayı alacağını ifade etti.
Sarı-kırmızılı kulüpten konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama ise şu şekilde:
"Kadın Basketbol Takımımız, 9 Nisan 2016 tarihinde Bilyoner.com Türkiye Kadınlar Ligi Play Off Çeyrek Final ilk maçında, Kayseri’de Abdullah Gül Üniversitesi ile karşılaşmış ve müsabaka 67-55 aleyhimize sonuçlanmıştır. Bu önemli maça saatler kala, kulübümüzden sadece bir maaş alacağı bulunan oyuncumuz Jewell Loyd, bu durumu bahane ederek sahaya çıkmamıştır.
Jewell Loyd’un menajeri, maç günü sabah 06.20’de ödenmeyen maaşın maç saati olan 18.00’e kadar yatırılmaması halinde Loyd’un maça çıkmayacağını beyan eden bir elektronik posta ile ihtar göndermiştir.
Oyuncumuz, hafta sonu bankaların kapalı olduğu herkes tarafından gayet iyi bilinmesine rağmen Abdullah Gül Üniversitesi maçına çıkmayarak açık bir suç işlemiştir.
Dünyanın herhangi bir hukuk ülkesinde, bu şekilde art niyetli davranarak kontratlı olduğu bir takımın maçına kasten ve bilerek çıkılmaması kabul edilebilecek bir durum değildir.
Jewell Loyd hakkında, kulübümüzün iç disiplin yönetmeliği uygulanarak, Yönetim Kurulu’nun alacağı karar çerçevesinde gerekli ceza verilecektir."