Hakkari'de Eğitim- Sen üyeleri, düzenledikleri yürüyüşle Yalova'da öğretmen Halil Serkan Öz'ün kalp krizinden ölümüne neden olduğunu ileri sürdükleri Vali Selim Cebiroğlu'nu protesto etti.

Eğitim-Sen Hakkari Şubesi üyeleri, öğretmen Halil Serkan Öz için protesto yürüyüşü düzenledi. Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, DBP İl Başkanı Emine Berivan Akboğa, HDP İl Başkanı Rahmi Temel, yardımcısı Zeynep Besi Dara, Hakkari Kent Meclisi sözcüsü Perihan Kahraman'ın da aralarında bulunduğu kalabalık, sloganlar eşliğinde KESK binası önünden Hakkari Belediyesi önüne kadar yürüdü. Protesto yürüyüşüne katılan grubun önünde üzerinde öğretmen Öz’ün babasının söylediği ‘Anarşist oğlum öldü. Vali bey rahat etsin' yazısı ve Öz’ün fotoğrafının bulunduğu pankart taşındı.

Eğitim-Sen Hakkari Şubesi Eşbaşkanı Şükran Sönmez Güldal, grup adına yaptığı açıklamada, öğretmen Öz'ü azarlayan Yalova Valisi'ne tepki gösterdi. Öğretmen Halil Serkan Öz'ün, yoğun strese bağlı kalp krizi nedeniyle genç yaşta hayatını kaybettiğini belirten Güldal, "Belirtmek isteriz ki bizlere bu acıyı yaşatan, olayın birinci derecede sorumlusu Yalova Valisi'dir. Bir öğretmenin öğrencileri önünde hakkını, emeğini ve onurunu çiğnemeye çalışan vali, hukuk önünde bunun hesabını vermeli, derhal görevinden istifa etmelidir. Hakkını arıyor diye sokak ortasında polise dövdüren, çocukların ve gençlerin ufkunu açıyor diyerek birilerini cezalandıran AKP ise bu cinayetin diğer sorumlusudur. Çünkü vali Cebiroğlu, kendisine mutlak itaat edilmesini arzulayan ve muhalif her sesin susturulmasını destan yazmak olarak niteleyen bir hükümetin kendisine verdiği cebir görevini, insanlık onurunu ayaklar altına alarak yerine getirmiştir. Kendilerine gelince eşitlik ve özgürlük nağmelerini dilinden düşürmeyenlerin, kendisinden olmayanlara baskı ve cebir yüzlerini göstermeleri ikiyüzlülük dışında bir anlam ifade etmemektedir." dedi.

Açıklamanın ardından grup ellerindeki kurşun kalemleri yere atarak tepki gösterdi. Grup daha sonra sessizce dağıldı.