Hakkari’de bir grup Sivil Toplum Kuruluşu (STK), belediye binasının önünde bir araya gelerek, yurt içi ve yut dışı terör operasyonlarına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Bir grup STK, yurt içi ve yurt dışı terör operasyonlarına yönelik basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasına İnsan Hakları Derneği (İHD), Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEYA-DER), Cilo Doğa Derneği, KESK Şubeler Platformu, Ziraat Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Kent Meclis, Türk-İş, Hakkari Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (Hak Soy-Der), Mali Müşavirler Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası katıldı.

Grup adına basın açıklamasını İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut okudu. İsmail Akbulut, şu ifadeleri kullandı: "Halkımızın haber alma hakkı engelemekte, basın kuruluşlarına sansür uygulamaktadır. Sınır ötesi operasyon diyerek askeri saldırılar ve uçak bombardaımanları ile halkımızın yaşadığı yaylalar, dağ köyleri bombalamakta birçok can kaybına sebep olunmaktadır. Ormanlar yakılarak, söndürmek isteyenlere müdahale edilerek, Kürdistan tekrar insansızlaştırılmak istemektedir. Bizler Hakkâri’nin demokratik kitle örgütleri, dernekleri, sendikaları olarak AKP ve Cumhurbaşkanlığı'na sesleniyoruz; savaşta ve tecritte ısrar etmek, halklarımıza katliam ve baskı politikalarıyla yönelmek hiçbir sorunu çözmeyecektir. Sayın Abdullah Öcalan’la müzakereler derhal başlamalı, katliamların, savaşın ve soygunların sorumluları adil ve tarafsız bir yargı önüne çıkarılmalı, sansüre son verilmeli ve OHAL uygulamalarından vazgeçilmelidir.”