Hakkari’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.

Bulak Mahallesi Valilik binasının önünde kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

29 Ekim Cumhuriyet bayramının kutlamalarına Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Tugay Komutan Yardımcısı Piyade Albay Abdulaziz İldaş, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, Vali yardımcıları bazı siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve daire amirleri katıldı.

Hakkari Valisi Yakup Canbolat, "Bugün Cumhuriyetimizin 92’nci yıl dönümünü büyük bir sevinç ve coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyetin ilanın 92’ncı yıl dönümünde ilimiz ve ülkemiz geleceğe daha güvenle bakmaktadır. Bireysel hak ve özgürlükler başta olmak üzere toplumsal ve ekonomik alanda kendine güvenen ulusal alanlarda söz sahibi bir ülke haline gelen ülkemizin bu gelişiminden hak edeceği yere gelecektir." dedi.

Ööğrencilerin şiirler okunmasının ardından Cumhuriyet İlköğretim Okulu halk oyunları ekibi gösteriler yaparak programa renk kattı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında değişik dallarda dereceye giren öğrencilerin ödülleri Vali Canbolat ve beraberindekiler tarafından verildi.