Hakkari'de ismi öğrenilemeyen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Gençlik Meclisi Merkezi çalışanı, polisler tarafından yerde sürüklenerek gözaltına alındı. Polis, olaya tepki gösteren vatandaşlara karşı havaya ateş açtı. HDP Eş Başkanı Rahmi Temel, "Daha İç Güvenlik Paketi Meclis'ten geçmeden Hakkari'de DBP binasının önünde polisler tarafından uygulanmaya başlandı." dedi.

Olay, akşam saatlerinde DBP binası arkasında bulunan İstiklal Caddesi'ndeki Mukaddes Aka Sokağı'nda meydana geldi. İsmi öğrenilemeyen DBP üyesi bir kişi, polis tarafından yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı. Polis, tepki gösteren vatandaşların üzerine havaya ateş açarak şahsı buradan götürdü. Olay yerine gelen vatandaşlar polisin ateş açmasına tepki göstererek, belediye binasının önüne geldi.

Belediye eş başkanları, DBP ve HDP eş başkanları, çok sayıda vatandaşın da aralarında bulunduğu kalabalık, burada bir süre bekleme yaparak yolu trafiğe kapattı. Burada Kürtçe olarak konuşan HDP Eş Başkanı Rahmi Temel, "Daha İç Güvenlik Paketi Meclis'ten geçmeden Hakkari'de DBP binasının önünde polisler tarafından uygulamaya başladılar, on araçla binanın önünde operasyon yaptılar. Bu duruma müdahale eden partili arkadaşlarımızın üzerine ateş açmışlardır. Bu olay, partimize ve irademize yönelik yapılan bir saldırıdır. Bunların tek amacı süreci baltalamaktır. Bizler de canımızla sürecin bozulmaması için topyekün elimizden geleni yapacağız. Arkadaşlarımızın üzerine açılan ateş aslında onların canına yapılan bir kasttır. Bu olayla ilgili vali ve emniyet müdürü ile bir araya gelmek istedik ancak il dışında olduklarını söyledikleri için görüşemedik. Bu olayların tek sorumlusu da vali ve emniyet müdürüdür." diye konuştu.