Hakkari Üniversitesi kampüs alanındaki hatıra ormanına vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan ve şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz adına fidan dikildi.
Keklikpınar Mahallesi'nde bulunan Hakkari Üniversitesi kampüs alanındaki hatıra ormanına bin 500 çam fidanı törenle dikildi. Törene; Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Vali Yardımcısı Mehmet Emin Taşçı, Hakkari Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, Hakkari il Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Orman İşletme Müdürü Hilmi Akyüz, askerler, polis memurları, asker ve polis eşleri, öğrenciler ve Orman İşletme Müdürlüğü muhafaza memurları katıldı.
Hakkari Valisi Yakup Canbolat eşi Ayşegül Canbolat ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emnie Erdoğan ve İstanbul'da şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz adına, kadın polis, asker ve kadınlar da Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan adına fidan dikti. Orman İşletme Müdürü Hilmi Akyüz, 'Cumhurbaşkanlığı Ormanları ile Bereket Ormanları kurumasın' adı altında 81 ilde çalışma yapıldığını söyledi. Akyüz, "Bu amaçla Hakkari'de de bir alan belirleyerek bu alana yaklaşık 1 hektara tekabül edecek şekilde bu amaçla bin 500 adet fidan dikildi. Umarım gelecek nesillere güzel bir orman kurmuş oluruz. Kendi imkanlarımızla fidanları Van ilinden getirterek diktik" dedi.
Vali Canbolat da, İstanbul'da şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz ve Mersin 'in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan'ı da unutmadıklarını belirterek, "Onları unutmamamız gerekiyor. Onlar bu topluma mal olmuş insanlar. Kadın haklarının korunması, kadının saygınlığının korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi noktasında da herkesin millet olarak gayret göstermesi gerektiğine inanıyoruz. Yine sayın savcımıza yapılan menfur saldırıyı da buradan kınıyoruz. Bu tür olayların ülkemizde yaşanmaması adına da onun adına bugün bir ağaç diktik. İnşallah adıyla büyür" diye düşünüyoruz.

Fidan dikiminin ardından yetkililer, öğrencilerle birlikte üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ismi bulunan tabelanın önünde hatıra fotoğrafı çekti.