Bursa'da telefonda kendisini 'başkomiser' olarak tanıtan kişinin "Hakkında gizli dosya var" yalanına inanan bir vatandaş, 20 bin liralık altını eve gelen sahte polise teslim etti.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Beşevler Şehit İsmail Özbek Polis Merkezi Amirliği'ne gelen N.Y. isimli kişi, telefonla arayan ve kendisini Nilüfer İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli başkomiser olarak tanıtan bir kişi tarafından dolandırıldığını söyledi. N.Y., "Hakkımda gizli dosya bulunduğunu, kimlik bilgilerimin kullanılarak hat çıkarıldığını söyledi. Oayı aydınlatmak için altın veya para vermemi istediler. 20 bin lira değerindeki altınları eve gelen şahsa teslim ettim, bir süre sonra da dolandırılıdğımı anladım." dedi.

EMEKLİ MAAŞINI DA YATIRDI

Çarşı Polis Merkezi Amirliği'ne müracaat eden H.O. isimli kişi de sahte polislere iki ayrı seferde 9 bin 600 lira kaptırdığını açıkladı. Olayla ilgili ifade veren H.O., şunları kaydetti: "Cep telefonumu arayan bir şahıs, kendisinin polis olduğunu belirterek, 'Senin adına altın alınmış biz bu şahısları yakalayacağız' dedi. Altınlarımı bozdurmamı istemesi üzerine Bursa Kapalı Çarşı'da bir kuyumcuda altınlarımı bozdurdum. Atatürk Caddesi'nde bulunan bir banka şubesine yönlendirdiler beni. İlk olarak bozdurduğum altınların değeri olan 6 bin 900 lira parayı bana verilen TC kimlik numarası üzerine yatırdım. Daha sonra yine aynı şekilde 2 bin 800 lira olan emekli maaşımı da yatırdım. Sonra konuyu çocuklarıma anlatınca dolandırılıdğımı söylediler. Toplamda 9 bin 700 lira dolandırıldım. Beni dolandıran kişi ya da kişilerden şikayetçiyim."

Öte yandan her iki olayla da ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.