Polislere yönelik son operasyonda hakkında soruşturma açıldığını öğrenen eski Organize Şube Müdür Yardımcısı Ahmet Kalender, bulunduğu ABD'den dönme kararı aldı. Gözaltına alınan polislerin avukatlarından Necdet Solmazgül, ABD'de bulunan Ahmet Kalender'in kendisi hakkında soruşturmanın olduğunu öğrendikten sonra bugün Türkiye'ye dönmek üzere uçağa bindiğini söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Okan Özsoy tarafından soruşturmanın yürütüldüğünü belirten Necdet Solmazgül, “17-25 Aralık operasyonuyla tarihin en büyük yolsuzluk operasyonu yapılmıştır. Bu yolsuzluklara bulaşan aktörler, hesap verme yerine yolsuzluklarını örtme yarışına girmiştir. Bunun için milletin gözü önünde ‘paralel’ isimli tiyatro sahneye konmuştur. Bu tiyatro perdesi altında emniyet teşkilatı kevgire çevrilmiştir.” dedi.

'İTFAİYEYE VE FATİH BELEDİYESİ'NE OPERASYON YAPAN POLİSLER GÖZALTINA ALINDI'

Daha önce kamuoyunun gündemine gelen İstanbul Büyükşehir itfaiyesi rüşvet skandalı, Fatih Belediyesi imar yolsuzluğu gibi soruşturmalarda görev alan emniyet görevlilerinin gözaltına alındığını aktaran Solmazgül, “Gerek itfaiye, gerekse Fatih Belediyesi imar yolsuzluğu politikacıların içinde yer aldığı soruşturmalardır. Soruşturmalar 18 ay önce yapılmıştır. İtfaiye, rüşvet skandalı ve imar yolsuzluğu soruşturmaları devam ederken, 18 ay sonra tiyatronun bu sahnesine neden ihtiyaç duyulmaktadır?” diye konuştu.

Hakkında yakalama kararı bulunan Nazmi Ardıç’ın bağımsız milletvekili adayı olduğuna dikkat çeken Solmazgül, “Bulunduğu yer belli. Buna rağmen meslektaşımızın ofisinin ablukaya alınıp, müvekkilin aranması şu anda görev yapan polislerin zafiyeti anlamındadır. Hâlbuki emniyet teşkilatının Nazmi Ardıç’ın nerede olduğunu bilmesi lazım.” ifadelerini kullandı.

'ABD'DE BULUNAN AHMET KALENDER BUGÜN GELİYOR'

ABD’de bulunan Ahmet Kalender’in kendisi hakkında soruşturma olduğunu duyduktan sonra hemen bilet alarak Türkiye’nin yolunu tuttuğunu ifade eden Solmazgül, “ABD’de bulunan Ahmet Kalender saat 4 buçuk gibi geliyor. Kendisi teslim olacaktır. Ardıç Bey’in kendisi de birkaç saat içinde teslim olacaktır. Şu anda 25 kişi gözaltında. 13 kişi ifadeye çağrıldı.” şeklinde konuştu.