Çorum'da otomobille çarptığı 5 yaşındaki Hale Bayar'ın ölümüne sebep olan sürücü Birol E. (50) çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Gazi Caddesi’nde cumartesi günü gece saatlerinde meydana gelen olayda, Birol E.'nin kullandığı 19 AG 227 plakalı otomobil yolun karşı tarafına geçmek isteyen Hale Bayar’a çarpmıştı. Ağır yaralanan küçük kız, Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Alkollü olduğu belirlenen sürücü Birol E. ise çıkarıldığı mahkemece hakkında adli kontrol verilerek serbest bırakılmıştı.

3 gündür yoğun bakım ünitesinde tedavi altında tutulan Hale, bu sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Küçük kızın ölümünün ardından Cumhuriyet savcılığınca sürücü Birol E.'nin yakalanması için müzekkere çıkartıldı. Bahçelievler Polis Merkezi Amirliği ekipleri, Birol E.’yi Kale Mahallesi'ndeki evinde gözaltına aldı.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Birol E., Cumhuriyet savcısına verdiği ifadenin ardından 'bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçundan tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemede, olay saatinde bir yakınının düğününden döndüğünü ve düğünde alkol aldığını ifade eden Birol E., "Bir miktar alkol almıştım ama şuurum açıktı. Araçta da yalnızdım. Çocuk önüme çıktı, frene bastıysam da duramadım. Çok hızlı değildim. Kaza istemeyerek meydana geldi." şeklinde ifade verdi.
Mahkeme tarafından tutuklanan Birol E., Çorum L Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.