Suriye'de İran komutasındaki Şii milislerle Beşşar Esed ordusunun kuşatmasındaki doğu Halep'te, ateşkesin yeniden sağlanması konusunda uzlaşmaya varıldı.

Kuşatma bölgesindeki muhalif grupların komutanlarından alınan bilgiye göre, muhalif savaşçıların cephe hatlarına 40  dakika önce duyuru yapılarak ateşkese dönüldüğü ilan edildi.

Diğer taraftan, akşam saatlerinde İranlı general Seyit Cevat  komutasında karadan tanklar ve ağır silahlarla operasyona başlayan Şii milisler de saldırıları durdurdu.

Muhalif kaynaklar, ateşkesin yeniden sağlanmasıyla aracı olan  sivillerin bölgeden çıkmaya başlayacağını bildirdi. Her an başlaması beklenen  sürecin sabaha kadar sorunsuz devam etmesi durumunda da otobüsler bölgeye girerek  sivilleri ve muhalif savaşçıları hızla tahliye edecek.

AA muhabirine bilgi veren Türk istihbarat kaynakları, Türkiye ve Rusya  arasında gerçekleşen görüşmelerin ardınan ateşkesin sağlandığını anlattı.

Kaynaklar, Türkiye'nin muhalifler, Rusya'nın ise rejim güçleri adına  garantör olduğunu bildirdi.

Kuşatma altındaki bölgeden çıkanların Halep'in güneybatısında bulunan  ve muhaliflerin kontrolündeki İdlib iline geçmeleri bekleniyor. Suriye'nin  Türkiye sınırındaki İdlib, Hatay'ın karşısına denk düşüyor.