Bitlis merkez ve ilçelerinde halı yıkama işyerlerinde bayram yoğunluğu yaşanıyor.

Bayram haftasında çalışma mesaisini gece ve gündüzlü olarak çift vardiyaya çıkaran halı yıkama işyerleri bu şekilde gelen halıları bayrama yetiştirmeye çalışıyor. Yoğun bir telaşın olduğu halı yıkamacılarda, bayram sabahına kadar mesailer devam edecek.

Tatvan’da uzun yıllardır halı yıkamacılığı yapan Mehmet Yalvaç, teslim aldıkları halıları zamanında teslim edebilmek için çift vardiyaya geçtiklerini ve geceli gündüzlü çalıştıklarını belirtti. Yalvaç, “Bayram nedeniyle çok yoğun günler yaşıyoruz. Bayram temizliğini son güne bırakan vatandaşlar telaşla bizleri arıyorlar. Bizler de acil şekilde gidip halıları evlerden alıyoruz. Halıları adresten teslim alıp, yıkayıp kuruttuktan sonra tekrar adrese teslim ediyoruz. Bayram yoğunluğu nedeniyle günde çok sayıda halı yıkıyoruz. İşlerin bugünlerde yoğun olması nedeniyle gece geç saatlere kadar iş yerimizde kalıyoruz.” dedi.

Bayram temizliği kapsamında vatandaşların sadece halı değil perde, koltuk, yorgan gibi ürünleri de temizlik için kendilerine gönderdiklerini kaydeden Yalvaç, “Halının yanında yorgan, battaniye ve perde de yıkıyoruz. Her türlü temizliği yapıyoruz. Vatandaşlar evlerden ziyade genelde bizlerde halılarını yıkatıyor. Koltuk temizlikleri için evlere gidiyoruz, halılar da burada yıkanıyor. Bir halı ortalama 10 dakikada yıkanıyor. Bu süre halının kirlilik derececesine göre fark ediyor. Yıkanan halılar bir gün içerisinde müşteriye teslim edilebiliyor. Bir gün önce alıp ertesi gün akşam teslim ediyoruz. Mesaimiz bayram sabahına kadar devam edecek. Bu şekilde de eklimizdeki tüm halıları zamanında teslim etmiş olacağız.” diye konuştu.