Haliç Köprüsü üzerinde temizlik yapan Büyükşehir Belediyesi’ne ait süpürge aracına çarpan otomobil alev alev yandı. Araç içerisindeki 4 kişiyi yanmaktan belediye işçileri ile vatandaşlar kurtardı. Otomobilden çıkartılan 2 kişi, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye götürüldükleri sırada yolda hayatını kaybetti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 kişi ise tedavi altına alındı.

Kaza, Haliç Köprüsü orta yolda saat 03.00 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, Topkapı istikametine aşırı hızlı ve zikzak yaparak ilerleyen 34 FG 2993 plakalı otomobil, köprü üzerinde temizlik yapan Büyükşehir Belediyesi’ne ait süpürge aracına arkadan çarptı. Kazanın ardından adeta can pazarı yaşandı. Belediye işçileri ile diğer araçlardan inen vatandaşlar yanmaya başlayan otomobildekileri kurtarmak için büyük çaba harcadı. Araç alev topuna dönerken, otomobildeki 4 kişi çıkartılarak araçtan uzaklaştırıldı. İhbar üzerine olay yerine, polis, itfaiye ve ambulans sevk edildi. Kaza adresine gelen sağlık ekipleri yaralılara müdahaleye başladı.

Sağlık ekiplerinin uzun süre kalp masajı yaptığı ağır yaralı Tugay Güzel (22), Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ambulansla götürüldüğü sırada yaşamını yitirdi. İsmi öğrenilemeyen bir yaralı da sağlık ekiplerinin yaptığı kalp masajına rağmen Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken kurtarılamadı. Ağır yaralı Gözde Sezer, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, kimliği tespit edilemeyen diğer yaralı ise Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

OTOMOBİL ALEV TOPUNA DÖNDÜ

Kaza sonrası alev alev yanan otomobildeki yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Tamamen yanan araç hurdaya döndü. Kazayı gören vatandaşlar, otomobilin çok hızlı olduğunu ve yolda zikzak çizerek ilerlediğini öne sürdü. Aracın yandığını gören vatandaşlar içindeki 4 kişiyi çıkarttıklarını aktardı. Polis, kaza sebebiyle Haliç Köprüsü orta yolu araç trafiğine kapattı. Metrobüs seferleri de kontrollü olarak sağlandı. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.