Yalova’da Vali Selim Cebiroğlu’nun hakaret etmesinin etkisiyle geçirdiği kalp krizi geçirerek vefat ettiği iddia edilen matematik öğretmeni Halil Serkan Öz’ün, bugün doğum günü olduğu ortaya çıktı. Halil Öğretmen’in meslektaşları, vefat eden arkadaşlarını, kravatlarını çıkarıp tebeşir bırakarak protesto ederken, Vali Selim Cebiroğlu ise ‘İstifa et’ sloganlarıyla protesto edildi.

Yalova’da vefat eden Matematik Öğretmeni Halil Serkan Öz için sendikalar tarafından düzenlenen eyleme çok sayıda öğretmen katıldı. Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilen eylemde ‘Dersimiz vicdan, onurumuz Serkan’, ‘Serkan’ın hesabı sorulacak’ sloganları atıldı. 'Ben ne insanlar gördüm üstünde elbise yok, ne elbiseler gördüm içinde insan yok' ile 'Serkan öğretmen kefen giydi yönetmeliğe uygun mu?' dövizleri dikkat çekti.

Daha sonra Eğitim Sen tarafından yapılan basın açıklamasında, “Bugün tüm okullarda Halil Serkan Öz öğretmenimizin ölümü nedeniyle derslere girmiyoruz. Yaşanan bu üzücü olaya neden olan valiyi kitlesel basın açıklamalarımızla Türkiye’nin dört bir yanında protesto ediyor, bir hafta boyunca kokart takıyoruz. Halil Serkan Öz, öğretmene saygı yürüyüşünde yaşadığı strese bağlı olarak kalp krizi geçirmiştir. Ancak Yalova’daki hastanelerde anjiyo için gerekli ekipman bulunmaması nedeniyle Bursa’ya götürülmüş, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Ancak bu acı vakti gelmiş bir ölümün acısı değil, aramızdan koparılan idealist bir öğretmenin acısıdır. Bugün aynı zamanda doğum günü olan Halil Serkan öğretmen, artık bizlerle beraber okul koridorlarında dolaşamayacak, öğrencilerinin sesini duyamayacak, sorunlarını, mutluluklarını öğretmenler odasında arkadaşlarına anlatamayacak, görev yaptığı lisede sınıfı boş kalacaktır.” denildi.

CUMHURBAŞKANINA HAKARET İDDİASI VE ÖĞRETMENE HAKARET ÖRNEĞİ

Yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanı'na hakaret gerekçesiyle herkes tutuklanırken, haklarını savunan bir öğretmenin payına öğrencilerinin ve meslektaşlarının önünde hakarete uğramak düştü. Herkes bilmeli ki iktidarın çok korktuğu şey bu ülkenin geleceğini düşünen eğitim emekçilerinin özgür düşünmeleridir.” ifadelerine yer verildi.

Daha sonra öğretmenler kravat ve tebeşirlerini eylem alanına bırakarak alkışlı protestoda bulundular. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı alana, aynı zamanda fizik öğretmeni olan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de gelerek destek verdi.