Sivas'ta Aktif Eğitim Sen ve Eğitim Sen’li bir grup öğretmen, Yalova Valisinin azarladığı ve daha sonra hayatını kaybeden Halil Serkan Öz anısına 'Öğretmene Saygı Yürüyüşü' düzenledi. Ethem Bey Parkı önünde başlayan yürüyüş, Paşabahçe mesire alanında sona erdi. Yürüyüşün her hafta yapılacağı kaydedildi.

Yapılan ortak basın açıklamasında konuşan Aktif Eğitim Sen İl Temsilcisi Levent Nergiz' 'Yalova Valisi Selim Cebiroğlunu eleştirerek, şunları söyledi: "Vali, 27 Mart Cuma günü Yalova Termal Fen lisesine gerçekleştirdiği ziyarette Matematik Öğretmeni Halil Serkan Öz'ün sınıfını da ziyaret etmiş ve anlamsız kaprisleri nedeniyle oluşan tartışma ortamında öğretmeni öğrencileri önünde 'Sen ne biçim öğretmensin, insanlar seni dışarıda görse dilenci zanneder ve para verir' diyerek devlet adamı kimlik ve saygınlığına yakışmayacak biçimde hakaretler etmiş ve öğretmen Öz’ü sınıftan kovmaya kalkmıştır. Bu müessif olay vali hakkında hayal kırıklığı oluşturur, eğitim camiasında geniş yankı uyandırırken sayın valinin meslektaşımızdan ve kamu oyundan özür dilemeyip yaptığı hatayı sahiplenmesi ve konuda Hükümet ve MEB yetkililerinin hiçbir açıklama yapmaması eğitim çalışanlarını derinden yaralamıştır. Meslektaşlarının uğradığı bu saldırı karşısında insan olma, öğretmen olma ortak paydasından hareketle destek olmaya çalıştıkları Halil Serkan Öz, yoğun strese bağlı olarak kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Aslında Yalova Valisinin ağzından çıkan zehirli sözcükler meslektaşımızın kalbine isabet etmiştir. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, çalışma arkadaşlarına, öğrencilerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz."

EğitimSen Şube Başkanı Önder Doğan ise "Saygı Yürüyüşümüz her hafta olacaktır, bütün eğitimcilerimizi destek vermeye bekliyoruz" dedi. Konuşmaların ardından öğretmenler Paşabahçe mesire alanına kadar yürüdü.