Medya Etik Konseyi (MEK) Başkanı Halit Esendir, Nokta dergisine yapılan uygulamaları şiddetle kınadığını söyledi. Esendir, “Basın özgürlüğüne karşı hükümet tarafından yapılan siyasi baskılar artık en üst sınıra ulaşmıştır. Bütün bu baskılar, sansür girişimleri ve muhalif seslerin susturulması göstermektedir ki iktidarın en küçük bir eleştiriye tahammülü kalmamıştır.” dedi.

Nokta dergisinin toplatılması ve Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan’ın gözaltına alınması ile ilgili MEK Başkanı Halit Esendir, yazılı açıklama yaptı. Esendir şu ifadeleri kullandı:

“Basın özgürlüğüne karşı hükümet tarafından yapılan siyasi baskılar artık en üst sınıra ulaşmıştır. Muhalif ne kadar basın kuruluşu varsa sırayla baskınlar düzenlenmekte, gazeteciler göz altına alınmakta ve sansür uygulanmaktadır.

Son olarak Nokta dergisine karşı yapılan uygulamalar bunların devamı niteliğindedir. Önce, son sayısının kapağında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yer aldığı Nokta Dergisi’nin İstanbul'daki merkezine polis tarafından baskın yapılmıştır. Ardından da 'Terör Örgütünün Propagandasını' yaptığı gerekçesiyle toplatılması ve dağıtımının yurt çapında yasaklanması kararı verilmiştir. Son olarak da Terörle Mücadele Ekipleri tarafından dergiye yeni baskın bir daha düzenlenmiştir. Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan gözaltına alınmış ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmiş ardından da 'adli kontrol' şartıyla serbest bırakılmıştır.

Bütün bu baskılar, sansür girişimleri ve muhalif seslerin susturulması göstermektedir ki iktidarın en küçük bir eleştiriye tahammülü kalmamıştır. Halbuki demokrasi tahammül rejimidir. Bir diğerinin fikrine, eleştirel düşüncesine saygı göstermektir.

Nokta dergisine yapılan uygulamaları şiddetle kınıyor, demokrasi ve ifade özgürlüğünün herkese lazım olduğunu bir kere daha hatırlatıyoruz.”