Halk Cephesi üyeleri, basın açıklaması esnasında polisin çekim yapmasına tepki gösterdi. Olay yerindeki polis ekipleri ile Halk Cephesi üyeleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Halk Cephesi üyeleri, Kızılay Yüksel Caddesi üzerinde dün Şanlıurfa’da gözaltına alının arkadaşlarını protesto etmek için basın açıklaması düzenledi. Halk Cephesinden bir üye, “Urfa’da Uğur ve Berkin için yaptığımız basın açıklamasında sonra AKP’nin katil polisleri tarafından yine saldırıya uğradık. Gözaltında ayaklarımızdan kelepçelendik, birçok arkadaşımız yaralandı, hastanelik oldu. Şu da bir gerçektir. 45 yıllık tarihimizde nice saldırılardan geçtik ama dönmedik.” dedi.

Basın açıklaması esnasında polisin çekim yapmasını istemeyen üyeler ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Gerginliğin yatışması sonrasında üyeler basın açıklamasına devam etti.

“Berkin ve Uğur Kayma için toplanılan imzaları Adalet Bakanlığı’na getirdik.” diyen açıklamayı yapan üye, “Berkin için her adalet talebimizde, Berkin’in vurulduğu günden beri saldırıya uğruyoruz. İç Güvenlik Yasasının nasıl hayata geçirildiğini dün Urfa’da gördük. Dostta düşman da şunu gördü. Berkin’in, Uğur’un, Ceylan’ın katillerini unutturmayacağız. Bedeli ne olursa olsun katillerin cezalandırmasını sağlayacağız.” ifadesinde bulundu.