Kahramanmaraş Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğüne bağlı Halk Ekmek Fabrikası; AR-GE çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Halkımıza kaliteli hammadde ile hijyenik şartlarda üretilerek sunulan unlu mamullerin; kalite ve çeşitlerinin artırılması yönünde yapılan AR-GE çalışmaları kapsamında; “Çavdarlı Ekmek” çalışmalarında son aşamaya gelindiği bildirildi.

Kahramanmaraş Belediyesi Halk Ekmek Fabrikasında yapılan “Çeşit Ekmek AR-GE Çalışmaları” kapsamında üretimi yapılan Çavdarlı Ekmeğin tadına bakan İşletme ve İştirakler Müdür V. Dr. Ali Rahmi Kaya; “Halk Ekmek Fabrikası olarak; Kaliteli ve uygun fiyatlı ekmeğin yanı sıra, başta tam buğday unlu ekmek olmak üzere halkımızın istifadesine sunduğumuz ekmek çeşitlerine, halkımızın damak tadına uygun yeni çeşitler eklemek amacıyla yapılan bu AR-GE çalışmaları gerçekten büyük önem arz ediyor.

Daha düne kadar coğrafyamızda buğday ”“ çavdar karışımlarının değirmende öğütülerek elde edilen unla, çavdarlı ekmeğin halkımız tarafından tüketildiğine şahit olmaktayız.  Daha yumuşak ve lezzetli tüketim imkanının yanında sağlık açısından da halkımıza yeni bir çeşit sunacak olmanın hazzını yaşamaktayız.

AR-GE çalışmaları bizim vazgeçilmezimiz durumunda. İşletmemizde Gıda Mühendislerimiz öncülüğünde sürekli olarak devam eden AR-GE çalışmalarımıza bu gün yakın zamanda seri üretime geçmeyi hedeflediğimiz Çavdarlı Ekmekle devam ettik. Çalışmalar oldukça verimli geçti, farklı reçeteler üzerinde denemeler yapıldı. Bu güzel çalışmaların sonunda bizler İşletme ve İştirakler Müdürlüğü Halk Ekmek Fabrikası olarak kısa zaman içerisinde Çavdarlı Ekmeği halkımızın istifadesine sunacağız.” dedi.