‘İşçi katillerinin üstüne yürüyoruz’ sloganıyla İstanbul’dan Soma’ya yürüme kararı alan Halk Evleri üyeleri Yalova’ya ulaştı. 13 Mayıs’ta İstanbul Kadıköy’den yürüyen Halk Evleri üyeleri Soma’da yaşananları ve hükümeti protesto ediyor.

Soma faciasının yıldönümü nedeniyle İstanbul Kadıköy’den Soma’ya yürüyüş gerçekleştiren Halk Evleri üyesi grup, Kocaeli’nin ardından Yalova’da mola verdi. Yalova Eğitim Sen üyeleri tarafından karşılanan Halk Evleri üyeleri Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

SOMA’NIN SUÇLUSU AKP’NİN BAKANLARIDIR, İKTİDARDIR

Soma sloganları atan grup adına Halk Evleri Genel Sekreteri Nuri Günay açıklama yaptı. Günay, açıklamasında, şunları kaydetti: “1 yıldan beri, Soma’da ölen 301 insanımızın failleri cezalandırılmadı. Eğer böyle giderse bundan sonra da cezalandırılacağına dair olumlu bir ibare yok. Yani bu demek oluyor ki bu ülkede 301 insanın ölümünden sorumlu olabilirsiniz ama yargılanmaz ve ceza almazsınız. Geçtiğimiz günlerde Soma’da gerçekleştirilen mahkeme göstermeliktir. Bu katliamın sorumlusu AKP hükümetinin bakanlarıdır, iktidardır. Kamu görevlileri, şirketin sahipleri hakkında bir soruşturma yoktur. Bu yüzden Soma’da şu anda adalet yoktur. 301 işçinin ailesinin, çocuklarının, annelerinin, babalarının yürekleri bu yüzden daha da yanmaktadır. Bizim talebimiz Soma’da adalet talebidir. Bu ülkenin hiçbir vatandaşımızın iş kazasında ölmesini istemiyoruz. 10 yılda 15 bin insanımızı iş kazasında katlettiler. Kaza dediler, kader dediler, fıtrat dediler. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bu iktidar sadece işçiyi katletmiyor. Kendisi gibi düşünmeyen kim varsa ona da düşman."

Halk Evleri üyeleri, daha sonra Bursa üzerinden Soma’ya doğru yola çıktı.