Polis baskınıyla Bank Asya'nın yönetimine el konulması karşısında tepkisini bankaya para yatırarak gösteren Samsunlu vatandaşların yoğunluğu akşam saatlerine kadar sürdü.

Ellerinde “Millet Bankasına Sahip Çıkıyor, Batırın Demişler Yatırın Anladık” yazılı dövizlerle Bank Asya Samsun Şubesi’ne gelen vatandaşlar yaşanan hukuksuzluğa tepki gösterdi. Yaklaşık 1 yıldır bankanın batması için uğraşıldığını hatırlatan Alim Kurt, “Bank Asya’ya destek için buradayız. Faizsiz ve güvenilir olduğu için 10 yılı aşkın süredir bu bankayla çalışıyorum. Bir eğitimci olarak 20 yıldır biriktirdiğim paramı bu bankada değerlendirdim. Şimdi yapılanlara tepki amaçlı bankaya gelip var olan paramı çekmek yerine yeni hesap açıp elimdeki diğer birikimlerimi de yatırmaya geldim. Bir hukuksuzluk var, bu yapılanlar milletimizde desteği ile bankaya pozitif olarak yansıdığını bugün buraya para yatırmak için gelenlerin kalabalık olmasından anlıyoruz. Bankaya yapılan hukuksuzluk hepimizi derinden üzüyor. Bunun için bankamıza sahip çıkıp bugün onun yanında yer alıyoruz. Öbür taraftan milletin para yatırmak için uzun süre keyifle para yatırmak için beklediğini görmek de bizi ayrıca mutlu ediyor.” dedi.

Tüm birikimlerini Bank Asya'da topladığını kaydeden Ersun Kara ise, “Kurulduğu günden itibaren tüm bankacılık işlemlerimi bu bankadan yapıyorum. Yaşanan hukuksuzluklara dur demek bankaya destek olmak için yeni hesap açtırmak için bugün buradayız. Ülkemizin en güzide bankalarından bir tanesi olan Bank Asya’nın milletin bankası olduğunu ve her şart altında ona sahip çıkacağımızı göstermek için bugün işimizi gücümüzü bırakıp buraya geldik. Şuan saatler 16.30’u göstermesine rağmen insanlar hesap açtırıp para yatırmak için kuyrukta beklemeleri bu yapılan hukuksuzluğun ters teptiğinin bir göstergesi.” diye konuştu.