Türkiye Halk Oyunları Muğla İl Birinciliği elemeleri yapıldı. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Muğla İl Temsilciliği tarafından düzenlenen yarışmaya sekiz kulüp katıldı. Atatürk Spor Salonu'ndaki yarışmayı Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Başdanışmanı Suat Çolak, Türkiye Halk Oyunları Ege Bölge Koordinatörü Uğur Kantar, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker ve yaklaşık 2 bin kişi seyretti.

İl Müdürü Çeker, açılış konuşmasında, "Kültürler bizim mirasımızdır. Davulun, zurnanın sesini duyduğumuzda ve o kollar gökyüzüne doğru kalktığında, efenin bir dev gibi yerden sıçradığını gördüğümüzde işte buyuz biz. Bu kültürümüze sahip çıkmak zorundayız. İlimizde ilk defa sekiz kulübümüzün katılımıyla bu organizasyon gerçekleşiyor." dedi.

Geleneksel ve stilize olmak üzere iki dalda düzenlenen yarışma, büyük çekişmeye sahne oldu. Yatağan Ahi Sinan Folklor ekibi 90 puanla birinci olurken 89,33 puanla Muğla Folklor Araştırma (MUFAD) ikinci ve Menteşe Belediyesi ekibi 87,33 puanla üçüncü oldu. Minikler kategorisinde MUFAD 87,33 puan, yıldızlar kategorisinde 75. Yıl Spor Kulübü 85,66 puanla birinci oldu. Gençler kategorisinde 86 puanla Yatağan Ahi Sinan Folklor ekibi birinciliği elde etti. Stilize yıldızlar ve gençler kategorisinde iki takımın katıldığı yarışlarda, Bodrum Ortakent ve Yahşi Gençlik Spor kulübü takımları birinciliği paylaştı. Dereceye giren kulüplere kupaları, protokol üyeleri tarafından takdim edildi.