Yozgat Halk Sağlığı Müdürlüğü, aldığı mobil diş ünitesi aracı ile Güneydoğu Anadolu bölgelerinden tarım alanlarında çalışmak üzere Yozgat’a gelen tarım işçilerinin çocuklarına diş sağlığı hizmeti veriyor.

Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ile ortak yürütülen proje kapsamında ekipler, arazide çadırda yaşayan tarım işçilerini ziyaret ederek çocukların dişlerini kontrol edip, diş çekimi ve dolgu gibi hizmetler verip diş fırçası ve macun dağıttı.

Yozgat’ın Yerköy ilçesine bağlı Sekili köyü yakınlarında arazide kurulan çadırda yaşayan tarım işçilerini ziyaret eden sağlık ekipleri burada 3-15 yaş grubu çocukların diş sağlığı hizmeti verdi. Proje yürütücülerinden Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Tedavi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çoruh Türksel Dülgergil, Yozgat Halk Sağlığı Müdürlüğü ile ortak yürütülen program ile ilk defa mobil diş ünitesi ile kırsal alanda kalan tarım işçilerine diş sağlığı hizmeti sunduklarını söyledi. Dülgergil, “Tarım işçileri 3 milyonu bulan bir nüfus, özellikle güneydoğu ve doğu bölgelerinden gelen vatandaşlarımızı içeriyor. Koruyucu diş sağlığı anlamında 3-15 yaş arası çocuklar hedeflenerek bir şeyler yapıldı. Bunu devamlı hale getirmek istiyoruz.” diye konuştu.