Ağrı İl Genel Meclisi HDP’li üyeleri, bölgede gelişen üzücü olaylar sebebiyle Ağrı Valiliğince hazırlanmış olan yurt dışı geziyi iptal ettiklerini belirttiler. Meclis üyeleri, "Bizler insan canını ne seçime ne de Saraylara değişmezken sırf 'Seçimi kazanalım rahat koltuklarımızda oturalım' sevdasıyla bu halkın evlatlarını öldüren ve ölüme terk ederek kendini var etmek isteyenlere, artık son sözümüzü söylememiz lazım." dediler.

Ağrı İl Genel Meclisi DP’li üyeleri tarafından, Tendürek’te askerlerin yaptığı operasyon sonucu PKK’lılar ile askerler arasında çıkan çatışma sonucu yapılan yazılı açıklamada, 11 Nisan Cumartesi günü Ağrı sınırları içerisinde bulunan Tendürek Dağı'nda ağaç dikme etkinliği yapılmak istenirken, yapılan askeri operasyon sonucu HDP Diyadin eski İlçe Başkanı Cezmi Budak ile 1 PKK'lı hayatını kaybederken, 4 askerin de yaralandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, "Yaralı askerler duyarlı yurttaşlarımız tarafından kurtarılırken, asker tarafından açılan ateş sonucu yaralanan 2 arkadaşımız olay yerinde hayatını kaybetti. Yine aynı gün içerisinde ikinci kara haberi de ilçemiz Doğubayazıt’tan geldi. Maalesef ki Doğubayazıt’a bağlı bir köyde gıda zehirlenmesinden 8 kişilik ailenin tamamı hayatını kaybetti. Bizler de HDP’li il encümenleri olarak bölgemizde gelişen 2 üzücü olaya karşı daha önce yaptığımız planların çoğunu bozduk. Bizler bu halkın oylarıyla seçilmişsek dertleriyle dertlenmemiz, kötü günlerinde irade olduğumuzu hatırlatmamız lazım. Bizler konuya bu şekilde bakarak, daha önce Ağrı Valiliğince hazırlanmış olan yurt dışı gezimizi de iptal ederek şehir dışına çıkamazdık. Bizler HDP’li il encümenleri olarak bize oy verenlere saygı göstererek yurt dışı gezisine Fransa'ya gitmezken maalesef ki yine halkın iradesi olduklarını iddia eden AKP’li encümenler, hiçbir şey olmamış gibi yurt dışı gezilerini gerçekleştirdiler.

Demokrasiden, insan haklarından, insanların acılarını paylaşmaktan her daim bahseden AKP zihniyeti nasıl olur da 2 kişinin öldüğü 4’ü asker olmak üzere çok sayıda kişinin de yaralandığı, Türkiye’nin gündemini değiştiren bu elzem olay AKP’lilerin planlarını değiştiremedi, demek oluyor ki ne Tedürek’te yaşanan olay ne de 8 kişilik ailenin yok olması bunların gündeminde yok. Bunların insan canına kıymet vermediklerini, sadece bu olaylara tek değil Soma’da 301 kişinin ölmesinde ve yine Roboski’de 34 vatandaşın hunharca katledilmesinden de çok rahat anlıyoruz. İnsanların acılarını paylaşmaktan geri kalan bu zihniyet, yaklaşan seçimle birlikte acılarını paylaşamadıkları bu halkın oylarına da talip olacaklardır."

Tüm Ağrı halkına sağduyulu çağrısında bulunan yazılı açıklamada, “Bölgemizde gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmek istedikleri provokasyonlara karşı duyarlı olsunlar. Bizler insan canını ne seçime ne de Saraylara değişmezken sırf 'Seçimi kazanalım rahat koltuklarımızda oturalım' sevdasıyla bu halkın evlatlarını öldüren ve ölüme terk ederek kendini var etmek isteyenlere artık son sözümüzü söylememiz lazım. Halkının acılarını paylaşamayan bu zihniyeti bir kez daha kınıyor, her daim halkımızın yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz." denildi.