Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı seçiminde aday adayı olan ancak yeterli imzaya ulaşamadığı gerekçesiyle seçime giremeyen Haluk Ulusoy, “Bugün gasp edilen haklar hukuk yoluyla geri alınacaktır. Kısa zaman sonra bu genel kurul bir daha burada mı yahut başka bir yerde mi toplanacağını hep beraber göreceğiz.” dedi.

Marriott Otel’de gerçekleştirilen Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda seçime giremeyen Haluk Ulusoy basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Üzüntülü olduğunu söyleyen Ulusoy, “Tüm çabalara rağmen Türkiye Futbol Federasyonu delegelerinin mevzuata uygun olarak ve yeter sayıda aday göstermesine rağmen konuyla hiç ilgisi olmayan bir Anayasa Mahkemesi kararı emsalmiş gibi gösterilerek seçime gitmemiz, hatta seçimin yapılabilmesi, Türk futbolunun elinden alınmıştır. Delegelerin iradesine karşı yapılan bu akıl almaz ihlalin eleştirisini daha sonra detaylı olarak sizlerle paylaşacağım. Hukuka uygun olmayan yollarla oluşan bir yönetim hakkında hukuk süreci işleyecek ve kısa sürede hak yerini bulacaktır. Futbol ailesi bugün elinden alınan seçimi, çok kısa bir süre sonra hayata geçirecektir. Bizi aday gösteren 65 imzanın tamamı helaldir. Biz hiç kimseye baskı yapmadık. Gönül rızasıyla verilen imzalar yok sayılmıştır. Buradan tüm baskılara tehditlere rağmen bize destek veren 65 yürekli kardeşime teşekkür ediyorum. Onların hür iradelerinin hukuki yoldan sonuna kadar takipçisi olup haklarını arayacağız.” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'un kendisine destek olmamasını değerlendiren Ulusoy, “Ben Karadenizliyim. Ben Trabzonluyum. Bu yaşıma gelene kadar da tüm Trabzonluların adam gibi adam olduğunu biliyorum. Başka da söyleyecek bir sözüm yok." dedi.

‘Bu işi mahkemeye mi taşıyacaksınız’ sorusu üzerine Ulusoy şöyle devam etti: "Tabii ki hukuk yoluyla bugün gasp edilen haklar hukuk yoluyla geri alınacaktır. Kısa zaman sonra bu genel kurul bir daha burada mı yahut başka bir yerde mi toplanacağını hep beraber göreceğiz.”