Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne yapılan bir ihbarı değerlendiren polis, Silivri'deki bir şirkete baskın düzenledi. Şirkette bulunan 4'ü kadın 15 kişinin gözaltına alındığı operasyonda iş yerinde yapılan aramada iki adet ruhsatsız silah ele geçirildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen kişilerin sorgusunda şirketin aynı iş yerinde zaman zaman hamal olarak çalıştırılan Ünal C.'nin (45) üzerine yapıldığı ara ara çağrılan Ünal C.'nin de yevmiyesi 50 liraya çalıştırıldığı belirlendi. Çete üyelerinin işe alınmak üzere kendisinden evrak istediği Ünal C.'nin üzerine şirket kurdukları tespit edildi.

Kurulduğu tarihten itibaren piyasaya normalin daha altında satışlar yapan firmanın belirli bir süre böyle çalışıp, güven kazanıp piyasa edindikten sonra vurgun yapmaya başladığı öne sürüldü. Karşılıksız çekler veren ve bu çekleri yine kendileriyle bağlantılı başka yerlere ciro ettirdikleri iddia edilen çetenin 17 şirkete 10 milyon lira borlandıkları tespit edildi.

Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı tutuklanıp cezaevine gönderildi. Tutuklananlar arasında çete lideri Metin K.'nın da yer aldığı öğrenildi.