Ankara Hamaönün’deki vatandaşlar Hakkari'nin Dağlıca bölgesinden gelen şehit haberlerine tepki amacıyla sokaklara ve iş yerlerine Türk bayrakları astı.

Dağlıca’daki saldırıyı bayrak asarak tepkilerini dile getirdiklerini belirten Hamamönü esnaflarından Doğan Bayrak, "Sabahın ilk ışıklarından bu haberi duyduk çok üzgünüz. Yani biz elimizden ne geliyorsa şu anda bile çağırsınlar hazır asker olarak şu anda da tekrar gitmek isterim. Bir an önce bu vahşet sona ersin.’" diye konuştu. Esnaf Mustafa Bektaş da ‘’Çok üzülüyoruz elimizden geldiği kadar Türk Bayrağı asıyoruz. Vatan sağolsun diyoruz. İnşallah düzelir." dedi.

Kasım’da askere gidecek olan Hamamönü esnaflarından Eray Yıldırım ise "Şehitlerimiz ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Terörü şiddetle kınıyoruz. Kasımda bende askerim İnşallah bana da öyle bir mertebe nasip olur. Şunu belirtmek istiyorum birileri uğruna ölmek benim zoruma gider. Vatanım için yapılması gereken her şeyi kanımın son damlasına kadar yapmaya hazırım." ifadelerini kullandı.