Edinilen bilgiye göre, dağlarda çadırda kalan 4 kişilik Yurt ailesi şiddetli kar yağışına rağmen çadırda kalmaya devam etti. Hamile olan 25 yaşındaki Ayten Yurt, gündüz vakti hastalandı. Genç kadının kocası Özkan Yurt, Küçükkumla'daki yakınlarından yardım istedi. Yolların kapalı olmasından dolayı çadıra varamayan akrabalar jandarmaya haber verdi. Bursa Valisi Münir Karaloğlu da AFAD kriz merkezindeki ziyaretinde olayı öğrenince bütün ekiplere talimat verdi.

50 kişilik AFAD ve UMKE ekibi ile bir adet paletli ambulans sevk edildi. 4 metreyi bulan kar sebebiyle kapanan yolda güçlükle ilerleyen AFAD ve UMKE ekipleri, araçlarının gidemediği 4 kilometrelik yolu ise birbirlerine halat bağlayıp yürüyerek kat etti. Ekipler 30 saatlik bir çalışmanın ardından aileye ulaştı.

Hamile kadına ilk müdahale çadırda yapıldı. UMKE ekipleri, Ayten Yurt'u termal battaniyelere sararak, kızaklarla çekip, 4 kilometre geride bulunan paletli ambulansa taşıdı. Kurtarma operasyonu helikopterle saniye saniye takip edildi. Paletli ambulansla Gemlik Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ayfer Yurt'un sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.