Arnavutköy'de düzenlenen hamsi festivalinde, vatandaşlara ekmek arası 5 ton hamsi dağıtıldı. Hamsi almak için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar arasında izdiham yaşandı. Etkinlik alanına gelen çevre sakinleri Karedeniz müzikleri ile bol bol eğlendi.

Arnavutköy Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen hamsi festivali, bu yıl da büyük ilgi gördü. Arnavutköylüler saatler öncesinde etkinlik alanında toplandı. Kurulan mangallarda hamsinin tadına bakmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Pişirilen hamsileri ilk Arnavutköy Belediye Başkanı vatandaşlara ikram etti. Hamsi dağıtımı sırasında kadın çocuk ve yaşlılarında aralarında bulunduğu onlarca kişi izdihama neden oldu. Birinin sırtına çıkarak hamsi almaya çalışan vatandaşlar, adeta birbiriyle yarıştı. Renkli görüntülerin yaşandığı festivalde, vatandaşlar Karadeniz müzikleri eşliğinde horon teperek coştu.

Festivale ev sahipliği yapan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, hamsi festivalinin vatandaşların bir raya gelmesine vesile olduğunu belirtti. Baltacı, “Güzel bir etkinlik katılım çok yüksek. Vatandaşlarımızın bir araya gelmesi için sebep oldu. Hem Giresun derneğimize hem de destek veren diğer Karadeniz derneklerimize çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.